Győr+
2018.02.04. 16:00

Százharminc tűzoltó futott és síelt Kékestetőn, megyénkből is remekeltek

Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság február 1-jén ismét megrendezte a tűzoltó síversennyel egybekötött Téli Sportnapot, amelyen megyénk tűzoltói is részt vettek, s közülük ketten különösen remekeltek.

A Kékestetőn megrendezett sporteseményre még a kedvezőtlennek ígérkező időjárás ellenére is mintegy százharminc induló nevezett, az ország minden szegletéből. A tűzoltók és családtagjaik szabad síeléssel indíthatták a napot, a sí- és snowboardversenyek délután fél négykor kezdődtek. Délben vette kezdetét a terepfutóverseny, amelyen tizenkilencen indultak, öt nő és tizennégy férfi. Nekik egy öt kilométer hosszú turistakörön kellett összemérniük erejüket, a változatos és igen nehéz terepen. A pálya erdőben, csúszós útszakaszon és több centiméteres hóban vezetett végig.

A síelők öt kategóriában indultak. A lebonyolításban nagy segítséget nyújtott a Kékes Kutató-mentő Alapítvány, a sípályát a Mátrai Erőmű Síklub tagjai jelölték ki, a szakemberek pedig egy speciális időmérő berendezéssel regisztrálták a lesiklók eredményét.

Az időjárás végül viszonylag kegyes volt, az eső is csak késő délután eredt el. A dobogósok az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület alelnökétől, Tanka László tűzoltó ezredestől és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesétől, Plachi Péter tűzoltó ezredestől vehették át a megérdemelt serleget és oklevelet.

Megyénkből négy tűzoltó indult, ketten a téli terepfutók között, ketten sielésben szálltak versenybe. Két versenyzőnk igazán szép eredményt ért el, Varga Péter győri hivatásos tűzoltó korosztályában terepfutásban a harmadik, míg Dankó Balázs mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó korosztályában a síelők között másodikként ért célba.

 

Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Kép: katasztrófavédelem