Hirdetés
Győr+
2012.03.13. 11:04

Századik születésnap Győrben – VIDEÓVAL

Czeiner Mihálynét századik születésnapja alkalmából köszöntötte a város nevében dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, aki a miniszterelnök levelét is elhozta az ünnepeltnek.

Hirdetés

Az alpolgármester a város ajándéka mellett Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét is felolvasta az ünnepeltnek. A századik születésnapját ünneplő néni megköszönte a figyelmességet, és elmondta, nagyon hosszú és nehéz száz év áll mögötte.

Hirdetés

A férje, aki a város elismert polgára volt, cipészként dolgozott. A világháború előtt saját cipészműhelyük volt, huszonhét alkalmazottal. Gyermekük nem született.

A néni beszél arról is, ahogy visszaemlékszik, sok szörnyűség történt az elmúlt száz évben. A háborúk mellett a kommunizmust emlegette, amikor félniük kellett, hiszen előtte gazdag emberek voltak a cipőüzlet révén.

Az ünnepelt manapság leginkább a rádiót hallgatja, abból tájékozódik a világ dolgairól. A hosszú élet titka szerinte a becsületes élet.

Dr. Somogyi Tivadar kifejtette, egy társadalom számára nagyon fontos az idősek tudása, tapasztalata, ezért megbecsülni és tisztelni kell őket. Hozzátette, Győr gondoskodik a szépkorúakról, a városban működő idősellátás példaértékűnek nevezhető.

Hangsúlyozta, bár az idősek születésnapi köszöntése csak gesztusértékkel bír, mégis fontos, hiszen épp az említett tiszteletet és megbecsülést fejezi ki.

Kapcsolódó videónkat ITT nézheti meg.

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat