Győr+
2011.09.21. 14:42

Számítógépeket kaptak a győri katolikus iskolák

Több mint 137 millió forintot nyert a Győri Egyházmegye iskoláinak informatikai infrastruktúra fejlesztésre. A győri Apor iskolát 25 interaktív táblával és 16 asztali számítógéppel szerelték fel a projektnek köszönhetően.

A pályázatot még 2008-ban nyújtotta be a Győri Egyházmegyei Hivatal azért, hogy iskoláinak számítógépes rendszerét fejleszteni tudja. A projektnek köszönhetően 137 millió forintból számítógépeket, interaktív táblákat, WIFI csomagokat, valamint sajátos nevelési igényűeknek szóló csomagokat vásárolhatott a hivatal.

A győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontot 25 interaktív táblával és 16 asztali számítógéppel szerelték fel, a Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központba pedig 15 interaktív tábla és 23 gép került. Az őszi tanévkezdéskor már a diákok rendelkezésére álltak az eszközök.

A hivatal más pályázaton is eredményes volt: egy most induló projektnek köszönhetően öt intézményében tehetséggondozó szakköröket, versenyeket, szabadidős foglalkozásokat, művészi és lelki programokat tarthatnak a 2011-2012. tanév során. Erre közel 42 millió forintot nyertek.

Dr. Pápai Lajos megyéspüspök a projektek ismertetésekor elmondta, örül, hogy a hivatal eredményesen szerepel a pályázatokon.