Győr+
2011.08.25. 11:48

Szállítólevél a fa alatt – Ellenőrzött a hulladék-kommandó Győr környékén

Négy településen, Abdán, Börcsön, Öttevényen és Kunszigeten heti rendszerességgel folytatnak ellenőrző körutat a rendőrök. A legális hulladéklerakók rekultivációja a községekben már megtörtént, ezért a „Hulladék-kommandó” járatok főként a falvak külterületeire koncentrálódnak, megakadályozva ezzel is az újabb illegális hulladékhegyek kialakulását.

A rendőrök az ellenőrzéseket a település polgármesterével, a polgárőrökkel, az erdésszel és a gátőrrel felváltva végzik el.

Az öttevényi körzeti megbízottat augusztus 25-én, csütörtök reggel, Öttevény polgármestere kísérte el ellenőrző útjára. Az Öttevény és Kunsziget közötti földúton – mely a régi hulladéklerakóhoz vezetett – a fa tövében, a bokor aljára ledobva találtak fél köbméter, illegálisan lerakott szemetet. A hulladékhalom 75 %-a papír volt. Találtak közöttük két plazmatévés dobozt, tejes dobozokat, füzeteket, kosarat, s négy darab szállítólevelet is. Ezek egy helyi vállalkozótól származtak, melyek a férfi nevét és cégnevét is tartalmazták.

A rendőrség köztisztasági szabálysértés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az önkormányzatnál. Az illegális hulladék lerakója százezer forintig terjedő pénzbüntetéssel sújtható.