Hirdetés
Győr+
2018.06.01. 13:46

Streatboxban a streetfood

Az újonnan nyitott üzlet mindhárom tulajdonosa vendéglátós múlttal rendelkezik, s jó barátok lévén úgy gondolták, közös üzletet is építenek. Úgy érezték, elfér még a városban egy igazán minőségi streetfoodos vendéglátó egység.

Hirdetés

Hónapokig keresték a legjobb beszállítókat, a legminőségibb alapanyagokat, kísérleteztek a legtökéletesebb ízeket keresve, melyben Nagy Eszter, a Győr+ Média Creative Chefje sokat segített nekik. „Most már elengedtem a kezüket, néha benézek, ha tanácsra van szükségük, bármikor szívesen segítek, de bevallom, engem is nagyon megleptek. Két hete nyitottak, de annyira profin dolgoznak, hogy ha nem látom, magam sem hittem volna, hogy nem

évek óta ezzel foglalkoznak” – árulta el Eszter, aki legutóbbi látogatásán a pult mögé is beállt főzni. „A minőség mellett kiemelem, hogy a fiúk óriási szeretettel, jókedvvel, pozitív hozzáállással, fáradhatatlanul várják új és visszatérő vendégeiket” – hangsúlyozta és hozzátette, ha így fejlődik tovább az üzlet, nem kizárt, hogy „franchise-osítják” is Bakodi Balázsék.

Hirdetés

 

 

Keleties ízvilágú, langyos saláta, grillezett hátszínnel

 

400 g hátszín

2 db szívsaláta

1 db szárzeller

1 csomag zöldkoriander

6-8 db retek

egy csomag újhagyma

1 db lime

szójaszósz

olívaolaj

20 dkg csiperkegomba

A szívsalátát négy részre vágva a szeletelt gombával grillezzük, a langyos zöldségeket a szeletelt retekkel, vékonyra vágott szárzellerrel, aprított újhagymával és tépett korianderrel egy salátástálra halmozzuk, majd olívaolaj, szójaszósz és lime keverékével alaposan meglocsoljuk.

A hátszín mindkét oldalát tűzforró serpenyőben 2–2 percig sütjük, utólag sózzuk, borsozzuk, majd 3-4 perc pihentetés után vékonyra szeletelve, a saláta tetejére tesszük.

 

 

 

Streatbox tippek egy jó hamburgerhús elkészítéséhez:


– Mindig megbízható forrásból szerezzük be a húst, én a multikkal ellentétben a hentest javaslom.

– Külön kérjünk szín marhahúst, és külön faggyút darálva, mert így majd saját ízlésünknek megfelelően tudjuk beállítani az arányokat.

– A bekevert hamburgerhúst frissen őrölt borssal, minimális worchester szósszal, leheletnyi fokhagymával és vöröshagymával lehet ízesíteni. Fontos, hogy egyikből se használjunk sokat, jó érezni a hús eredeti ízét a hamburgerben! Ne felejtsük el, hogy nem fasírozottat készítünk! Sót ne nagyon használjunk, mert a hús sokkal szárazabb lesz, a minőségi húsoknak van egy saját sótartalmuk, mely a sütés során kellő ízt fog kölcsönözni a burgernek.

– Fontos, hogy ne legyen túl vékony a húspogácsa, mert könnyen kiszárad és törhet is.

 

 

 

likeold
a fb oldalunkat