Hirdetés
Győr+
2016.03.17. 11:57

Sporttörténelmet írtak a győri kapusok

Ritka jelenséggel találkozhatott, aki az olaszok elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar futsalválogatott keretét tanulmányozta. Először fordult elő ugyanis, hogy egy klubcsapat három kapust is delegál a magyar nemzeti együttesbe.

Hirdetés

Valamit nagyon tudhatnak az ETO futsalcsapatánál, hiszen Tóth Gyula és Matkovics Gábor mellett, a fiatal Alasztics Marcell is meghívót kapott az összetartásra.

 

Hirdetés

„A Berettyóújfalu elleni meccs után szóltak, hogy mennem kell a válogatottal Miskolcra. Nagyon büszke és boldog voltam, hiszen régi álmom vált ezzel valóra. Győrben szem előtt vagyok, így kerülhettem képbe a szövetségi kapitánynál. Hatalmas megtiszteltetés volt a klubnak és nekem is a meghívó, hiszen két nagyszerű kapussal együtt mehettem a futsalválogatottba, akik ráadásul a csapattársaim is” – mondta Alasztics.

 

A nemzeti együttes felkészülési meccsen 2:0-ra verte a hollandokat, ami azt jelenti, hogy jól sikerült a főpróba a március 22-i, Olaszország elleni VB-selejtező mérkőzés előtt. A fiatal kapus bemutatkozása még várat magára, de rengeteg ideje van a bizonyításra.

 

„Remélem, a jövőben fontosabb szerepkörben is bizonyíthatok majd címeres mezben, de ehhez még rengeteg munka, alázat és lemondás szükséges” – tette hozzá a hálóőr, aki szerint az ambíció, a munkakedv, a sikeréhség és a fejlődni akarás az ő malmára hajtja a vizet.

 

Ficsór Dávid

Fotó: eto.hu

likeold
a fb oldalunkat