Hirdetés
Győr+
2012.06.22. 17:00

Spanyol kalandok múzeumi éjszakában

A Városi Művészeti Múzeum és kiállítóhelyei szombaton éjszaka gazdag programmal várják közönségüket. Az érdeklődők hat helyszínen harminchat különleges esemény közül választhatnak, tárlatvezetéssel láthatják az összes időszaki és állandó kiállítást. Lapunk Grászli Bernadett igazgatónőt kérdezte a múzeumi éjszaka részleteiről.

Hirdetés

A Múzeumok éjszakáján különleges tárlatvezetéseken tekinthető meg a Goya- kiállítás, a résztvevők számos újdonságot hallhatnak a spanyol mesterről és műveiről. Francisco de Goya tárlatához kapcsolódva a városi múzeum igazi spanyol kalandra hív mindenkit az Esterházy-palotába. Az események izgalmas, misztikus világba vezetnek, az előadások nyomán életre kelnek Goya kísértetei, inkvizítorai, boszorkái, torreádorai, s a művész szerelmi titkaiba is bepillantást nyerhetnek a látogatók.

Hirdetés

Az idei múzeumi ünnepnapon is számos kreatív program várja a családokat, a gyerekek a torreádorképzőben, a felnőttek az ékszerkészítésben próbálhatják ki magukat. A zenei kínálat is gazdagnak ígérkezik, a spanyolos esthez méltóan szól majd a latin zene, de nem csalódnak a népzene, a világzene, vagy éppen a klasszikus muzsika hívei sem. Fellép többek között az Arrabona Ensemble, a Samba De La Noche, a Konga City, s bemutatkoznak a Snétberger Zenei Tehetségközpont diákjai. Az estén két új időszaki kiállítás is nyílik, Pézman Andrea grafikusművész a Váczy Péter Gyűjteményben, Malasits Zsolt a Napóleon-házban mutatkozik be.

A várható nagy melegre tekintettel sikerre számíthat a fagylaltos Gáby Méry is, aki jó szokása szerint ezúttal is elkészíti a Múzeumok éjszakájának fagyiját, állítólag egy Malaga-kompozíciót. A felnőtteket az Esterházy-palota tetőteraszán berendezett koktélbárban jéghideg sangria várja. Érdemes tudni, hogy ezen az éjszakán a Városi Művészeti Múzeum programjai, állandó és időszaki kiállításai 1ezer 200 forintos jeggyel látogathatóak, félárú kedvezmény diákoknak, nyugdíjasoknak és pedagógusoknak jár. Az Esterházy-palota délután öttől hajnal kettőig, a többi kiállítóhely éjfélig tart nyitva.

Földvári Gabriella

Fotó: Gy. P.

likeold
a fb oldalunkat