Hirdetés
Győr+
2016.05.29. 15:29

Sötétben settenkedők – elemlámpás kiállítás a Csikócában

Makhult Gabriella képzőművész különleges alkotásaiból nyílt kiállítás május 28-án Győrben, a Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótér épületében. A tárlat egyik érdekessége, hogy a képek új életre kelnek lámpaoltás után.

Hirdetés

A művésznő a tárlat kapcsán elmondta, a grafika mellett mindig is szerette a kézműves technikákat, a papír kreatív felhasználásától a famegmunkálásig. Illusztrációs munkáit legtöbbször linómetszettel készíti, ezen kívül vannak még színes ceruzás képei is. Kísérletezik papírszobrokkal, papírmetszetekkel, dolgozik falemezzel. „ Minden technika egy újabb érdekes lehetőség, de egy is elég lehet a kifejezésre.” – mondta el Makhult Gabriella.

Hirdetés

A Sötétben settenkedők című kiállításon egyaránt találkozhatunk a már említett linóleummetszetekkel, és a 3D-s papír művészettel, amely plusz csavarként, sötétben is odavonzza a kíváncsi szemeket.

A látogatók egy kis elemlámpa segítségével kelthetik életre a műalkotásokat, de természetesen a csikócás kiállításoknál már megszokott interaktív játékelemek sem hiányozhatnak a kiállító térből.

Makhult Gabriella tárlata 2016. szeptember 11-ig, hétfő kivételével minden nap 10.00 és 18.00 között látogatható.

 

Fotó: Simon Panka

likeold
a fb oldalunkat