Hirdetés
Győr+
2012.04.11. 09:20

Sorsdöntő összecsapás

Szerda este 18 órakor eldől, hogy az UNI SEAT Győr története során először bejut-e a magyar bajnokság döntőjébe. A zöld-fehérek az egyetemi csarnokban fogadják a Pécs 2010 együttesét.

Hirdetés

Húsvétvasárnap szerette volna befejezni az UNI SEAT Győr a Pécs 2010 elleni elődöntőt, ám a baranyaiak egy izgalmas és kemény csatában kiegyenlítették a két győztes mérkőzésig tartó párharc állását. A továbbjutásról így harmadik mérkőzés dönt, a képlet pedig egyszerű: aki szerda este győz, az lesz az Uniqa Euroleasing Sopron ellenfele a fináléban. A szezon legfontosabb összecsapására készülnek tehát Fűzy Ákos tanítványai.

Hirdetés

– Nagyon fontos, hogy számunkra szerencsésebb megítélés alá essen a játékvezetők részéről Hollingsworth játéka, illetve az ellene elkövetett szabálytalanságok sokasága. Jól kell reagálnunk a pécsi csapat agresszív védekezésére,amit fel kell törnünk a mérkőzés egész ideje alatt. És nagyon fontos, hogy a Pécs két külső emberét, Raksányit és Quigleyt sokkal hatékonyabb védjük, mint a vasárnapi összecsapáson – fogalmazott a győri vezetőedző.

Az összecsapás azért is bír nagy téttel, mert a két döntős képviselheti hazánkat az Euroliga következő szezonjában, a győri lányok így saját jogon is kivívhatják a részvételt a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban.

– Ezen az estén fog eldőlni, hogy mire volt elég az a kemény munka, amit a nyár óta végzünk a lányokkal. A tavalyihoz képest már előreléptünk azzal, hogy az elődöntőben vagyunk, de miért ne bízhatnánk abban, hogy most kettőt is tudunk ugrani előre és a tavalyi ötödik hely után az aranyéremért játszhatunk az bajnoki döntőben – tette hozzá Fűzy Ákos.

L.G.

likeold
a fb oldalunkat