Sonkás- újhagymás muffin

Győr+
2019.04.17. 17:07

Egy muffin ami szaftos, omlós, benne füstölt sonkadarabokkal a tetején pedig sült sajtkupakkal. A húsvéti asztalon jól mutat és nem utolsó sorban napokig belül puha, kívül ropogós marad.

Egészen távol állnak tőlem a muffinok, mivel kissé töménynek érzem őket, de ebben közrejátszik a méretük, küllemük, formájuk is. Mindennek ellenére igen csinosak és gusztusosak, éppen ezért néha készül az én konyhámban is. A csupa csokoládés, túrós- málnás mellett szeretem a sós variációt is, ezért húsvétra, nagy mennyiségben praktikusnak gondoltam egy gazdag, tartalmas sós muffint készíteni. Ebben az időszakban sokunk hűtőjében sorakozika füstölt sonka, a zsenge újhagyma és mindezt, ha sok sajttal keverjük: isteni. Megkíméltem magunkat a száradt muffin érzettől, ezért főtt krumplit kevertem a tésztába és olívaolajjal dúsítottam. Mondhatnám, hogy sajnos, de valójában örülök, hogy csupán 12 órát voltak jelen nálunk a muffinok, mert mind a 12 darab el is fogyott. Jöhet az újabb tepsi a hétvégére!

Bevásárló lista 12 db muffinhoz:

200 g füstölt sonka

3 db tojás

150 ml tejföl

150 g reszelt füstölt trappista

1 szál újhagyma

8 púpozott ek tönkölyliszt

70 ml olívaolaj

1 kk bors

1 cs. sütőpor

1 kk cukor

2 közepes krumpli

Elkészítés

1. Egy nagy tálba habosra kikeverem az egészben leütött tojásokat a cukorral, hozzáadom a tejfölt, sót, olajat, borsot, sütőport és csomómentesre keverem.

2. Beleaprítom apró kockákra a sonkát, újhagymát, a reszelt sajt felét. A krumplit puhára főzöm, összetöröm és mindent a tojásos masszához keverek. A legvégén adom hozzá a lisztet.

3. Előmelegített, 180 fokos sütőben a muffin formákban 10 percig sütöm, majd kiveszem, mindegyik tetejét megszórom sajttal és újabb 20 perce visszateszem, szép pirosra sütöm őket.

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebook-on is!