Hirdetés
Közelednek a kegyeleti ünnepek

Sokan kilátogattak a temetőkbe

Fotó: Győr-Szol
Győr+
2019.10.28. 06:27

Kihasználva az ősz utolsó szép hétvégéjét sok család látogatott ki a sírkertekbe.

Hirdetés

Sokan kihasználva a jó időt már hétvégén felkeresték hozzátartozóik sírját. A héten lesz mindenszentek és halottak napja, így ezen a hétvégén számítanak a legnagyobb tömegre a sírkertekben. A rendőrség felkészült, mindenhol fokozottan figyelnek majd az emlékezőkre. A legtöbb temető tovább tart nyitva és a buszok, villamosok is sűrűbben járnak majd.

Budapesten a Farkasréti temetőnél már ezen a hétvégén is óriási volt a tömeg, rendőrök irányították a forgalmat a bejárat környékén, de így is csak lépésben haladtak a járművek. Pedig sokan érkeztek villamossal vagy busszal, a BKK ugyanis a nagyobb budapesti temetők felé rendkívüli járatokat indít a kegyeleti ünnepekre való tekintettel.

Hirdetés

A rendőrség azt tanácsolta a halottak napi temetőlátogatásokkal kapcsolatban, hogy aki teheti, a megelőző napokban keresse fel elhunyt hozzátartozói sírját, így is csökkentve a megnövekedett forgalommal járó veszélyhelyzeteket.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy mindenki vigyázzon az értékeire: utazás közben és a temetőben is tartsa értékeit, táskáját olyan helyen, ahonnan nem kerülhet illetéktelenek kezébe.

A győri sírkertekkel kapcsolatos tudnivalókról itt olvashat.

likeold
a fb oldalunkat