Hirdetés
Győr+
2016.01.04. 12:12

Síkosság mentesítés városszerte

A Győr-Szol Zrt. szakemberei hétfőn, a havazás kezdetével egy időben megkezdte a csúszásmentesítést a város legforgalmasabb útszakaszain.

Hirdetés

A társaság munkatársai dolgoznak a hidakon és a felüljárókon, ugyanakkor szóróanyag kerül a tömegközlekedési útvonalak és a buszmegállók burkolatira, valamint a közterületi járdákra és terekre. A munkában 20 gép és több mint 60 dolgozó vesz részt. Amennyiben a hó vastagsága eléri a 3-5 centimétert megkezdődik a hótolás is.

 

Hirdetés

A szolgáltató felhívja a figyelmet, hogy a napokban télies útviszonyok alakulhatnak ki. Kérjük, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt autóval induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni. A Győr-Szol Zrt. megköszöni a közlekedésben résztvevők együttműködését.

 

A télies időjárás miatt csúszásveszély alakulhat ki a vízpartokon is. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a győri folyópartok mentén elkészült új szakaszok több pontján helyezett el figyelmeztető táblákat, melyek jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja. A téli időszakban érdemes fokozottan figyelniük az itt közlekedőknek, hiszen a páralecsapódás miatt ezeken a helyeken könnyen előfordulhat jegesedés, még enyhébb időben is jelentős a csúszásveszély.

 

A tartós hideg miatt befagytak a városi tavak. Jegesedés esetén a Győrben található tavakra, folyószakaszokra is vonatkozik a csúszkálás, a korcsolyázás tiltása, ezt a téli sportot megfelelő időjárási körülmények között, kizárólag a kijelölt helyeken, az előírások szigorú betartásával lehet űzni.

 

 

Győr-Szol Zrt.

 

likeold
a fb oldalunkat