Győr+
2011.09.19. 15:00

Sikeres volt az első Szeptemberfest

Az első győri Szeptemberfest várakozáson felüli sikert hozott, a város német nemzetiségi önkormányzata a müncheni Oktoberfest mintájára rendezett kulturális és kulináris élvezeteket nyújtó hétvégi mulatságot egy Fürdő téren felállított sátor alatt.

Az alkalmi színpadon a Brunszvik Teréz nemzetiségi óvoda tánckara, a Kovács Margit ÁMK nemzetiségi tánckara, a Hazai Dallamok Kórusa, Bartha Róbert harmonika zenekara, a Volksband Zenekar, a Rozmaring Kórus, a Scharek Béla vezette Akkordeon Harmonika Zenekar és a Musiquentett mellett Kulcsár Béla harmonikaművész és Karsai Klára előadóművész adott ízelítőt a német kultúrából. A sörpadokat utolsó ülőhelyig elfoglaló közönség jó hangulatban hallgatta a színvonalas produkciókat, miközben fogytak a hideg sörök és a hagyományos sváb ételek, a csülök párolt káposztával, a német kolbász, a lekváros fánk.

Ferenczi Tamás, a győri német önkormányzat elnöke a rendezvényt követően elmondta, a hagyományteremtő szándékkal életre hívott nemzetiségi kulturális fesztivál beváltott minden hozzáfűzött reményt. Győr lakói közül a vártnál is többen voltak kíváncsiak a német kisebbség mulatságára.

Földvári Gabriella