Hirdetés
Győr+
2017.12.02. 15:30

Sikeres pedagógus-továbbképzés Kapuváron

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség általános és középiskolai pedagógusok részére tartott katasztrófavédelmi felkészítést az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központjával közös szervezésben – írja a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Hirdetés

A katasztrófavédelem egyik kiemelt és fontos feladatának tekinti a lakosság felkészítését, hiszen bizonyított tény, hogy aki megismerkedik a környezetében előforduló katasztrófaveszéllyel, elsajátítja az irányadó magatartási szabályokat, valamint megismeri a katasztrófavédelemmel kapcsolatos jogait és kötelességeit, sokkal nagyobb biztonságban tudhatja önmagát és közvetlen környezetét, így lehet aktív, cselekvő tagja a társadalomnak egy esetleges veszély vagy katasztrófa idején. Ha ezt a felkészítést a lehető legfiatalabb korban kezdjük el, akkor széles alapokra építkezhetünk és az idő előrehaladtával nagyon sok és hasznos tudást adhatunk át, amely a mindennapi életben, valamint a katasztrófavédelemmel történő együttműködés során is jól alkalmazható.

A kirendeltség ezen elgondolás mentén a felkészítéssel azt a lakossági réteget célozta meg, akik a szülők után a legkorábban kapcsolatba kerülnek a fiatal korosztállyal és hosszú ideig érvényesül nevelési-oktatási szándékuk, elképzelésük. Az oktatási-nevelési munkában résztvevő pedagógusoknak szánt továbbképzésen a jelenlévők megismerkedtek a katasztrófavédelem rendszerével, a katasztrófatípusokkal, a veszélyhelyzetben követendő magatartási szabályokkal, a lakosságfelkészítés, -tájékoztatás, -riasztás eszközeivel, módszereivel, a veszélyhelyzeti kommunikáció és magatartás szabályaival. Mindezek mellett elsajátították az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismérveit is.

Hirdetés

 

Forrás, kép: Katasztrófavédelem

 

likeold
a fb oldalunkat