Hirdetés

Sikeres nyílt nap a győri tűzoltó laktanyában

Illusztráció: gyor.katasztrofavedelem.hu
katasztrófavédelem
2019.10.18. 14:23

A Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság október 18-án nyílt napot tartott a győri tűzoltólaktanyában.

Hirdetés

A nyílt nap célja, hogy bepillantást engedjen a tűzoltók mindennapi munkájába, megismertesse a katasztrófavédelem szervezetét az érdeklődőkkel, bemutassa feladataikat, eszközeiket.

Nagy volt az érdeklődés, több száz látogató érkezett már a délelőtt folyamán, elsősorban óvodai és iskolai csoportok, hogy közelebbről megnézzék a tűzoltóautókat és a szakfelszereléseket.

Hirdetés

A gyerekek és fiatalok az udvaron megtekintették a kiállított gépjárműveket, a kisebbek örömmel ültek be az autókba, kézbe vehették a tűzoltók eszközeit, amelyekről megtudták, mit, mire használnak. A kicsiknek nagy élményt jelentett a füsttel telített sátor, ahol ki tudták próbálni, milyen keveset is látnak a tűzoltók, ha egy égő, füsttel teli helyiségbe kell bemenniük, de a puttonyfecskendővel való célba lövésnél is kisebb sorok alakultak ki, hiszen mindenki kipróbálhatta azt is.

A gyerekek megtudhatták hogyan lehetnek tűzoltók, és több filmet is megnézhettek a tüzek megelőzésével kapcsolatban.

A nyílt napon a legnagyobb sikere az óránként tartott próbariasztásnak volt, ahol az érdeklődők meggyőződhettek arról, milyen gyorsan öltöznek teljes védőfelszerelésbe és hagyják el a laktanyát a tűzoltók riasztás esetén.

További fotókat az eseményről a győri katasztrófavédelem weoldalán talál.

Kapcsolódó témák: #katasztrófavédelem | #tűzoltók |
likeold
a fb oldalunkat