Győr+
2011.08.09. 09:38

Segítséget kérve okozott balesetet egy cseh nő Győrnél

Egy karambolt sértetlenül megúszó cseh nő okozott balesetet kedd hajnalban az M1-es autópályán, Győr közelében – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Kocsis Tünde alezredes elmondta: egy cseh rendszámú, az országhatár felé haladó autó – amelynek a vezetője feltehetőleg elaludt a volánnál – a szalagkorlátnak ütközött, majd egy felüljáró támfalának csapódott. A balesetben a járműben ülő négy ember közül kettő súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült.

A kocsiból sértetlenül, de sokkos állapotban szállt ki egy nő, aki az úttestre futott és ott megpróbált megállítani járműveket, hogy segítséget kérjen. A sötétben őt későn észlelő sofőrök egyike gépkocsijával a külső, majd a belső korlátnak ütközött, s a járműbe belerohant az azt követő mikrobusz – tette hozzá a szóvivő.

Közlése szerint a cseh autó sofőrje ellen közlekedési baleset gondatlan okozása, a pályára futó nő ellen pedig gyalogos-szabálysértés miatt indul eljárás, mivel a nő nem tartózkodhatott volna az autópályán.

(MTI)