Győr+
2011.09.29. 12:55

Rigában az elitkörért

A Rába ETO futsalcsapata Rigában vesz részt az UEFA Futsal Cup csoportkörében, ahol a tét a legjobb tizenhat közé jutás.

A győriek szerdán keltek útra, a küldöttség repülőgépe Rigába Bécsből szállt fel. A zöld-fehérek csütörtökön a hazai NK Nikras Riga csapatával mérték össze erejüket, majd pénteken 18 órakor a világhírű Barcelona lesz az ellenfelük. A szombati szünnapot követően vasárnap a bosnyák bajnokkal csap össze az ETO.

– A legjobb tizenhat európai csapat közé szeretnénk kerülni, és ha már ott vagyunk, szeretnénk Győrbe hozni az egyik úgynevezett elitkör csoportmérkőzéseit. Továbbjutás esetén úgy érzem, jó eséllyel pályáznánk a rendezésre – mondta Drucskó Zoltán ügyvezető elnök

– Az első, hazaiak elleni mérkőzés lesz a legfontosabb, és meg szeretnénk nyerni a bosnyákok elleni találkozót is. A bírókat illetően ugyan, akiknek hazájukban megszokott az agresszív futsal, van egy kis rossz előérzetem, de bízom benne, hogy ezúttal nem engedik meg a durvaságot és a túlzott keménységet – mondta indulás előtt Artur Melo, a győriek portugál vezetőedzője.

A főpróba remekül sikerült, a Rába ETO Harnisch (2), Ninho, Lódi és Dróth góljaival 5-2-re legyőzte az addig hibátlan Vasast. A csapatból mindenki sérülésmentesen várta a lettországi túrát, bevethető a bajnoki mérkőzést adminisztratív okokból kihagyó Mincho és Al-Ioani, valamint az új szerzemény Szeghy és Csopaki is, utóbbi a Gyirmót engedélyével szerepelhet kispályán.

Hír még a zöld-fehérekkel kapcsolatban, hogy az Alexandra Könyváruház, a Matias étterem és a PMFC csatlakozott a klubot támogatókhoz, az egyesületi alkalmi ruháinak felelőse pedig a Lachmann Elit lett.