Hirdetés
Győr+
2016.03.09. 11:06

Repülős Gizi negyven napot kapott Győrben

Magyarország egyik legismertebb és legrégebbi tolvaja Repülős Gizi, azaz K. Sándorné. Tavaly Kónyban lopott, ezért a tettért most felelnie kellett a Győri Járásbíróságon. Az ítélet egyelőre nem jogerős, de akár negyven nap elzárásra is számíthat.

Hirdetés

Fejlemények:
Döntött a Győri Járásbíróság. A kónyi, 70 ezer forint értékű lopás miatt K. Sándornét, azaz Repülős Gizit 40 nap elzárásra ítélték, nem jogerősen. A védelem elfogadta a bűntetést, az ügyész pedig három nap gondokozási időt kért.

A kónyi ügyről érdemes elmondani, hogy Replős Gizi már akkor is és most a bíróság előtt is hangsúlyozta, nem rosszból lop ő, egyszerűen nem tud ellenállni a kísértésnek. Ha lát egy nyitott ajtót, azon be kell menni és kutatnia kell. A csillogó, fényes, tárgyakat különösen szereti, de ha készpénzt lát, az is elviszi. Ez történt Kónyban is, amikor a tüzelőre félretett 70 ezer forinttól szabadította meg az idős falubelit. Amikor kérdőre vonták, semmit nem tagadott, visszaadta az elvett összeget és hagyta, hogy a helyi idősek otthonába kísérjék. Itt a gondozónőnek is bizonygatta: nem tolvaj ő, hanem beteg. Állítása szerint először Szent Györgyi Albert mondta ki: betegséggel küzd, kényszeresen cselekszik, amikor lopásra adja a fejét. Egyébként azt is felhozva kónyi otthon dolgozójának,hogy szeretne maradni, szívesen élne a faluban…

Hirdetés

Hogy az 1926-ban született idős asszony valaha változtat-e életmódján, azt nem lehet tudni, most mindenesetre előfordulhat, hogy a 40 napos elzárása megvalósul.

Korábban:
Repülős Gizi 90 éves, jelenleg fogvatartott, egy korábbi ügye miatt. Most egy tavaly júniusi ügye miatt érkezett a Győri Járásbíróságra. A kónyi besurranásos lopásról van szó, ahol Gizi néni 70 ezer forintot emelt el egy idős asszony házából. Észrevették, így nem jutott messzire az elemelt pénzzel. Miután a rendőrök elfogták, a Csornai Rendőrkapitányság lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A kónyi ügy most már a Győri Járásbíróság kezében van.

Havassy Anna Katalin

Fotó: MTI

likeold
a fb oldalunkat