Hirdetés
Győr+
2016.03.24. 14:30

Rengetegen kísérték utolsó útjára Verebes Józsefet – frissítve

A Mágus temetése ma délután, fél háromkor kezdődött a kőbányai új köztemetőben. A kiváló mesteredzőt az ETO jelenlegi és korábbi játékosai is a helyszínen búcsúztatják. Több százan mentek ki a budapesti temetőbe, hogy végső búcsút vegyenek a mesteredzőtől.

Hirdetés

Frissítve:
A ravatalózónál az ETO felnőtt csapata állt díszsorfalat. Az MLSZ részéről Gellei Imre mondott búcsúbeszédet, míg a győi csapatot Drucskó József képviselte.

A gyászoló tömegben többek között feltűnt Pintér Attila, Korsós György, Hannich Péter, Bolla Péter. Sokan mentek el a budapesti temetésre, hogy végső búcsút vegyenek a magyar labdarúgás legendás alakjától, a Mágustól. 

Hirdetés

Korábban:
Verebes Józsed életének 75. évében, március 13-án vasárnaphunyt el. A mesteredző, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya és az ETO korábbi lengedás edzőjének halála mindenkit megdöbbentett, bár mindenki tisztában volt vele, milyen beteg. A labdarúgó közösség csak Mágusként emlegette szakértelme és zseniális meglátásai előtt tisztelegve.

Pályafutása:
Verebes József Győrben lett elismert tréner. A Mágusnak nevezett szakember 1981 és 1986, illetve 1993 és 1994 között irányította a győri labdarúgócsapatot, amellyel kétszer is bajnok lett. Verebes, aki dolgozott szövetségi kapitányként is, egyszer az MTK-val is nyert bajnokságot.

“Tizenöt éven keresztül dolgoztunk együtt, életem legszebb korszaka volt. Csodálatos edző volt, fantasztikus ember, akivel öröm volt együtt dolgozni, a barátom volt” – nyilatkozta Bolla Péter.

Verebes József 1978-ban a Testnevelési Főiskolán szerzett edzői oklevelet, majd 1977 és 1978 között a Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezető edzőjeként dolgozott. Ezt követően Kecskeméten vállalt munkát, majd a Videoton vezetőedzője lett.

Innen 1981-ben szerződött Győrbe, ahol edzői pályafutásának legsikeresebb időszakát töltötte: a Mágusnak nevezett szakember 1981 és 1986, illetve 1993 és 1994 között irányította a győri csapatot, amely első regnálása idején kétszer bajnok lett. 1986-ban az MTK-hoz került, és mindjárt első évében bajnoki címet nyert a kék-fehérekkel.

A válogatottat két időszakban irányította: 1987 januárjától augusztusig négy mérkőzésen két győzelem, egy döntetlen és egy vereség, majd 1993 szeptembere és 1994 júniusa között tíz mérkőzésen egy győzelem mellett két döntetlen és hét vereség volt a mérlege.

Verebes Józsefet 1982-ben az Év edzőjének választották, ugyanebben az esztendőben Pro Urbe-díjjal tüntették ki. 1987-ben kapta meg a mesteredzői fokozatot, 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatának kitüntetését vehette át.

likeold
a fb oldalunkat