Hirdetés
Győr+
2016.05.31. 09:57

Rengetegen használják az új buszparkolókat

Egyre többen használják a közelmúltban a turistabuszoknak kialakított parkolóhelyeket a Tarcsay úti piac keleti oldala mellett, a Széchenyi híd alatt.

 

Hirdetés

„Az ingyenes parkolókba elsősorban a turistákat, bevásárlásra érkező látogatókat szállító buszokat várjuk, autósok nem állhatnak meg itt. A buszsofőrök tájékozódását GPS-koordinátákat tartalmazó útbaigazító táblák segítik” – tájékoztatott Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester.

A parkolók kialakításával egy régóta húzódó problémát oldott meg az önkormányzat: ez idáig a buszok többsége a Belvárosban szabálytalanul parkolt, elfoglalva ezáltal az autósok elől a parkolóhelyeket.

Hirdetés

Radnóti Ákos elmondta, érkeztek kritikák azzal kapcsolatban, hogy a centrumba autóval járó dolgozók ingyenes parkolását kellene inkább megoldani. Ez azonban káoszhoz vezetne, többek között azért, mert így a Belvárosban élők nem tudnának az otthonuk közelében parkolni. „Győrbe rengeteg turista érkezik, ráadásul jövő évben nagyszabású sporteseménynek, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak ad otthon városunk, egy ilyen népszerű településen szükség van az ilyen parkolók kialakítására is” – hangsúlyozta az alpolgármester és hozzátette, a városvezetés továbbra is törekszik a lakosság, illetve a városba járó dolgozók parkolási lehetőségeinek szélesítésére. Példaként a buszparkoló mellett márciusban kialakított, 74 férőhelyes, szintén fedett és rendkívül kedvező, 3800 forintos havidíjjal elérhető elkerített parkolót, illetve a továbbra is kedvezményes, óránként ötven forintért igénybe vehető Dunakapu téri mélygarázst említette.

likeold
a fb oldalunkat