Hirdetés
Győr+
2018.01.30. 11:57

Rendőrök figyelmeztették a kapuvári autósokat

A kapuvári rendőrök közlekedésrendészeti ellenőrzéseket végeztek a megelőzés és felvilágosítás jegyében.

Hirdetés

A Kapuvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai 2018. január 29-én a város több pontján ellenőrizték a járművezetőket. Az ellenőrzések célja az volt, hogy a balesetek megelőzése érdekében felhívják figyelmét a közlekedési szabályok megtartására, a látás és láthatóság kiemelt szerepére. Beszéltek arról is, hogy a közlekedők milyen járművezetői magatartást tanúsítsanak különböző forgalmi helyzetekben – például irányváltoztatás, előzés, autópályán történő közlekedés – a közlekedési balesetek megelőzése érdekében.

Hangsúlyozták, hogy csak olyan járművel vegyenek részt a közúti forgalomban, amely biztonságos közlekedésre alkalmas és megfelel a téli időjárási viszonyoknak. Az ellenőrzések kiterjedtek a járművek világító- és jelzőberendezéseinek, az ablaktörlők és a gumiabroncsok állapotára is.

Hirdetés

A szakemberek a baleset-megelőzési tanácsok mellé hasznos közlekedésbiztonságot szolgáló ajándékokat adtak a járművezetőknek.

A balesetek túlnyomó része mindig valamilyen emberi mulasztás miatt történik, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi jó tanácsokkal segíti közlekedőket:

– Mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek.

– A biztonsági öv segítséget nyújt a sérülések súlyosságának enyhítésében, továbbá életeket is menthet, ezért a személygépkocsiban utazók mindig használjanak biztonsági övet.

– Fontos a megfelelő követési távolság megtartása az előttünk közlekedő jármű mögött, hogy annak hirtelen fékezése esetén is biztonságosan meg tudjunk állni.

– Az előzéseknél mindig figyelembe kell venni a szembejövő forgalmat és a manőver megkezdésekor meg kell győződni arról is, hogy másik jármű korábban nem kezdett-e előzésbe.

– Soha ne előzzenek be nem látható kanyarban, bukkanóban, vagy ahol azt közúti jelzés tiltja.

– Ha a szabálytalankodó járművezetőt látnak a biztonságra és a baleset elhárítására, törekedjenek!

– Ha vezetés közben fáradtságot, vagy az érzékszervek tompulását tapasztalják, azonnal álljanak meg és tartsanak pihenőt!

– A közlekedési szabályokat ne hagyják figyelmen kívül, és mindig körültekintően vegyenek részt a közlekedésben!

police.hu

likeold
a fb oldalunkat