Győr+
2011.10.10. 16:17

Rendőrkézen a vandál rongáló

Nyolc rendbeli rongálás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Győri Rendőrkapitányság egy 23 éves győri férfival szemben, aki a Petőfi téren parkoló autókat rongálta meg a napokban.

A közel négyszázezer forintos kárt okozó gyanúsított Győrben, a Petőfi téren parkoló autókat rongálta meg a napokban. Egy közelben lakó vette észre, hogy a férfi a leállított járműveket „brahiból” dobálja, s értesítette a rendőrséget.

A járőrök elfogták az erősen alkoholos állapotban lévő rongálót, aki velük agresszívan viselkedett. Először a pszichiátriára, majd ezt követően a rendőrségre szállították, ahol meghallgatásához józanodásáig várni kellett. Végül megtagadta a vallomástételt.

A Petőfi téri „látvány” azonban önmagáért beszélt. A vandál férfi a parkolóban álló autók közül vagy a hátsó ablaktörlőket és a bal oldali visszapillantó tükröket törte le, vagy „csak” a jármű hátsó ablaktörlőjét rongálta meg. Akadt olyan gépkocsi is, melyet első emblémájától, valamint visszapillantó tükrétől is megszabadított az ittas ámokfutó – tájékoztatta a gyorplusz.hu-t Kálmán Gabriella a Győr-Moson-Sopron megyei főkapitányság sajtóügyeletese.