Győr+
2012.11.08. 13:40

Remekeltek a győri egyetemisták a 43. Műszaki Felsőoktatási Sportnapokon

Az idén 43. alkalommal rendezték meg Magyarország egyik legjelentősebb, felsőoktatási intézmények közötti komplex sportversenyét, a Műszaki Felsőoktatási Sportnapokat.

A rendezvénynek az Óbudai Egyetem volt a házigazdája Gyöngyösön. A műszaki képzést folytató egyetemek és főiskolák hat sportágban – asztalitenisz, férfi kézilabda, férfi kispályás labdarúgás, női kosárlabda, férfi kosárlabda és sakk – nevezhettek csapatokat. Az összetett győztes vándorserleget vihet haza. Ebben az évben 7 felsőoktatási intézmény 36 csapata, mintegy 400 hallgató vett részt az eseményen. A Széchenyi Egyetem hallgatói 6 sportágból négyben dobogón végeztek. A férfi kézilabdázok, és a sakkozók arany, a férfi kosarasok ezüst, a női kosarasok pedig bronz éremmel térhettek haza.

 

A rendező Óbudai Egyetem, Gyöngyös városa és a Károly Róbert Főiskola mindent megtettek, hogy a rendezvénynek méltó körülményt biztosítson. A Széchenyi Egyetem hallgatói 6 sportágból négyben dobogón végeztek. A férfi kézilabdázok: Burján Tamás, Galambos Bence, Horváth Gábor, Kőhalmi Dániel, Nagy Dávid, Jesch Márton, Sándor Albert, Schneider Miklós, Somogyi Ádám, Terényi Zoltán, edző Pauer Zoltán. A csapat minden ellenfelét legyőzve fölényesen nyerte a tornát. A sakkozók versenyét nagy küzdelemben sikerült a győrieknek nyerni dr. Balogh Tibor a következő versenyzőket, ültette asztalhoz: Gál Tibor, Pfeifer Dávid, Slezák Csavajda Péter. A sakktorna legjobb játékosának járó díjat Pfeifer Dávid érdemelte ki. Férfi kosárlabdában a Papp Balázs, Geszler Márton, Bosnyák László, Péterfai Richárd, Daru Gábor, Neumann Márk, Palavics Barnabás, Bartalus Erik, Kovács Tamás, Oláh Tamás, edző Cseh Gergely összeállítású együttes ezüstérmet szerzett. A női kosarasok – Pap Renáta, Rédei Viktória, Erős Csilla, Kőniger Beáta, Májusi Eszter, Marth Gabriella, Konti Klára – a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A labdarúgók negyedik, az asztaliteniszezők az ötödik helyezettek lettek.

 

Az összetett pontversenyben, igazán kiélezett versenyben bajnok lett a Széchenyi István Egyetem (61 pont), második a nagy rivális Óbudai Egyetem (60 pont), a harmadik helyet a Kecskeméti Főiskola (51 pont) szerezte meg. „A sok felkészülés, edzői és játékosi munka nem volt hiábavaló, mert idén – csakúgy, mint tavaly – ezúttal már 21. alkalommal ismét bajnok a Széchenyi István Egyetem a Műszaki Felsőoktatási Sportnapokon” – értékelte a rangos sikert Gyömörei Tamás, a Testnevelési és Sportközpont vezetője.