Hirdetés
Győr+
2012.05.12. 21:12

Rekord részvétel a motoros találkozón – KÉPGALÉRIÁVAL, VIDEÓVAL

Még soha ennyi motor nem gyúrta egy időben Győr útjait, mint szombat délután. Az előre beharangozott szeles idő ellenére is megdőlt az eddigi részvételi rekord a tizedik Nemzetközi Jótékonysági Motoros Találkozón.

Hirdetés

A kétkerekű járgányok tulajdonosai már nagyon régóta várták ezt a hétvégét, hogy egy féktelen, több napon át tartó buli keretében végre kiengedhessék a gőzt. A program péntek délután kezdődött a győrújbaráti gyermektáborban, ahová estére mintegy ezer járművel közel négyezren gyűltek össze, ahol többek között a Lord, és a Tankcsapda zenéjére tombolt a bőrszerkós közönség.

Hirdetés

Szombaton a kipufogók illata már az ETO-Parkot is beterítette, amelynek parkolóját teljesen elfoglalták a kora délutáni hagyományos felvonulásra érkező motorosok és járműveik. A több tíz éves Babetta robogó és a sok milliós értéket képviselő Harley Davidson remekül megfért egymás mellett, a résztvevők célja ugyanis közös volt, a motorozás népszerűsítése, illetve a motorosok társadalmi elfogadottságának javítása.

A szebbnél szebb járgányokat büszkén mutogatták tulajdonosaik az érdeklődőknek. A Balaton mellől érkezett Ferenc japán gyártmányú csodajárgánya ránézésre mintha vadonatúj lenne:

– Pedig már sokadszor veszek részt vele ezen a találkozón. Igaz, én megbecsülöm a motorom, nem sajnálok tőle semmit, amivel a kedvében járhatok. A barátaimtól rendre megkapom, hogy szeretnének nálam motorkerékpárok lenni. Eleinte a feleségem is szóvá tette, hogy többet simogatom a kétkerekűmet, mint őt, de mára megbarátkozott a helyzettel – mondja.

Többen azonban nem csak a járgányukat cicomázták ki, de maguk is jelmezbe bújtak. Akadt, aki világháborús katonának öltözve pattant kétkerekűje nyergébe, de ma délután Győrben robogózott Superman is és nem hiányzott a felvonulásról Frédi és Béni sem, akik kőkorszaki járgányukkal motoros társaik körében is hatalmas sikert arattak:

– Körülbelül egy hónap alatt eszkábáltuk össze a járművet, amelynek maximális sebessége nem túl nagy, de azért a kisebbik dinoszauruszt könnyedén lehagyjuk vele.

A szervezők a rendezvény félidejében elégedetten vonták meg a jubileumi találkozó mérlegét:

– Tíz éve még 300 fővel kezdtük, mára felfejlődtünk 4-5000 főre. Büszkék vagyunk rá, hogy egyre több motoros jön el a felhívásunkra, büszkék vagyunk a városra, hogy kiáll mellettünk és segít bennünket. Természetesen büszkék vagyunk a szponzorainkra is, hisz nélkülük mi sem tudnánk jótékonykodni. Minket ez vezérel, mi ezért vagyunk. Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy az idén konkrétan kit fogunk támogatni, ezt majd az egyesületünk fogja eldönteni az alapszabályunknak megfelelően.

Az égiek is kegyeikbe fogadták a győri rendezvény résztvevőit. A kora délutánra várt viharos szél elmaradt, így fél négy körül ideális időjárási körülmények között indult vissza a több kilométeres karaván Győrújbarátra, hogy ma este még egy hatalmasat bulizzanak az Ossiannal, vagy csak egy jót beszélgessenek egymással.

A rendezvénnyel nem hivatalosan is elkezdődött az idei motoros szezon, amely reméljük baleset nélkül fog majd véget érni a hideg évszak beköszöntével, de ehhez arra van szükség, hogy autós és motoros kölcsönösen tisztelje a másikat és vigyázzon egymásra az utakon, hiszen mindenkit hazavárnak.

Kapcsolódó videónkat ITT nézhetik meg.

Molnár G. Tamás

Fotó: a szerző

likeold
a fb oldalunkat