Győr+
2011.10.17. 06:50

Régi-új polgármester Héderváron

Újraválasztották a polgármestert Héderváron; a Győr-Moson-Sopron megyei településen vasárnap tartott időközi választáson Juhász József 382, eddigi helyettese, Szilágyi Dániel 224 voksot kapott; mindketten független jelöltként indultak a megmérettetésen - tájékoztatta a helyi választási bizottság elnöke az MTI-t.

Hujber Ferenc közlése szerint a választópolgárok 64 százaléka járult az urnákhoz.

A hat képviselői helyre tizennégyen pályáztak. Ezeknek a voksoknak az összeszámolása még tart, de legfeljebb két-három ember cserélődik a testületben – mondta a bizottság elnöke.

A hédervári képviselő-testület augusztus 3-án, rendkívüli ülésen oszlatta fel magát. Az egyik tag indítványára megszavazott döntéshez a független polgármester és a testület közötti elmérgesedett viszony vezetett. A Kisalföld című megyei napilap korábbi beszámolója szerint a településvezető és a képviselők közötti ellentétek nehezítették az önkormányzati munkát. A képviselők egyebek mellett azt nehezményezték, hogy az üléseket nem készítették elő elég alaposan, illetve kifogásolták az iskolafenntartó társulás megszűnését és a sikertelen pályázatokat. Az önfeloszlatásra irányuló indítványt öt igen és két nem szavazattal fogadta el a testület.

(MTI)