Hirdetés

Reggeli elegancia: spárga

Győr+
2019.06.08. 18:58

Az egyik legcsinosabb és táplálóbb reggeli, amit készítettem az elmúlt hetekben. Krémes, sajtos, ízes és ropogós elemekkel. Gyorsan elkészült és jó kedvet hozott a napra.

Hirdetés

A spárgáról már született egy bejegyzés a Győr+ Konyhán, amiben eltettem üvegben, ízesített lében a vékony kis zöld finomságot és erre az omlett receptre buzdítottam olvasóimat. Én azóta gyakran fogyasztom, vagy az eltett spárgából teszek az omlettem közepére, vagy előtte citrommal és sóval futottam meg pár percre a zöldséget, de csak addig, hogy a vitaminok még benne maradjanak.

Ne felejtsd!

Hirdetés

Gyógynövényként több évszázada számon tartják. Elsősorban vízhajtó és vesekő-eltávolító hatása ismert, vízhajtóként áttételesen a szívet tehermentesítve a keringésre is jótékony hatással van. Ugyancsak vízhajtó tulajdonságával van összefüggésben, hogy segíti a szervezet méregtelenítését. Szárított porát fogfájás kezelésére is használták.

Bevásárló lista (2 személyre):

10 szál spárga (80 g)

4 db tojás

1 kk só

2 ek olaj

50 g sajt

Spárgára: 1 kk só + fél citrom leve

Elkészítés:

1. A spárgák alsó részét (kb. 2 cm) levágom, alaposan megmosom, mert a felső része homokot tartalmazhat. Serpenyőbe 1 ek olajon 3 percig pirítom. Rácsavarom a citromlét, sózom, esetleg borsom és lefedem 5 percre, közepes lángon.

2. Amikor a spárga elkészült, kiteszem egy tányérra és ugyanebben a serpenyőben elkészítem az omletteket.

3. Felverek 2 tojást, kicsi olajat teszek a serpenyőbe és beleöntöm, nem nyúlok egyáltalán hozzá, csupán lefedem 2 percre, majd a fedőt levéve az omlett közepére helyezek 5 db spárgát. A két oldalát egy lapáttal óvatosan ráhajtom, sajtot reszelek rá. Újabb 2 percig sütöm, most már fedő nélkül.

Tálalás: friss zöldségekkel, pirítóssal, magvakkal mennyei.

Tipp: A felvert tojásokba bátran tegyünk újhagymát, sonkát, sajtot vagy különböző fűszereket. Amennyiben ebédnek szánnánk, még sült csirkemellet is apríthatunk bele és nagy adag salátával fogyaszthatjuk.

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!

likeold
a fb oldalunkat