Régen várt siker-KÉPGALÉRIÁVAL

Győr+
2014.04.24. 09:20

Hosszú idő után újra győzni tudott az ETO-SZESE a férfi kézilabda-bajnokságban, a zöld-fehérek hazai pályán a Ceglédet fektették két vállra.

ETO-SZESE–Cegléd 41–34 (19–18)

 

Győr, NB I-es mérkőzés, 200 néző. V.: Bóna, Miskei.

 

ETO-SZESE: Lorger – Gebhardt 2, NÉMETH G. 6, MOTA 4/1, Pesic 2, HALÁSZ 11, Hernandez 3. Cs.: Somogyi (kapus), SIMON 6, Gál 3/2, Rivnyák 1, Szabó A. 1, Terenyi 2, Gubó. Edző: Rosta Miklós.

 

Cegléd: Bősz – BÍRÓ 6/3, Lepsényi 1, Vujovic 1, Dengi, TAKÁCS B. 10, Varga P. 2. Cs.: Lakos (kapus), Lászlai 4, PERISIC 5, Tóth N. 3, Endrédi 2. Edző: Kökény István.

 

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3. Kiállítások: 16, ill. 12 perc. Kizárva: Lepsényi az 50. percben.

 

 

A Cegléd kezdte jobban a mérkőzést, a vendégek 3-1-re megléptek a találkozó elején. Ezt követően a győriek is elkaptuk a fonalat, és a tizedik percben már náluk volt az előny (6-5). A folytatásban a zöld-fehérek akarata érvényesült, öt perc alatt elléptek három góllal (11-8). Simon meglepetésre a balszélről szórta a gólokat, a vendégeknél pedig Takács volt különösen elemében. Egy kettős emberelőnyt kihasználva a vendégek felzárkóztak, a 24. percben pedig ki is egyenlítettek (15-15). A hajrában felváltva estek a gólok, a szünetben 19-18-ra vezettek a hazaiak.

 

Térfélcsere után is felváltva voltak eredményesek a csapatok, ami pozitívum volt, hogy ezúttal a győriek nem ragadtak bent az öltözőben, mint ahogy korábban többször előfordult. Németh Gábor kettős emberhátrányból is eredményes volt, így a vendégek nem tudtak fordítani. Negyedórányi játék után az ETO-SZESE jutott ismét lélegzetvételnyi előnyhöz, ekkor 28-25-öt mutatott az eredményjelző. A győriek a folytatásban sem engedték közelebb a vendégeket, keményen védekezve és nagyot harcolva öt góllal megléptek (32-27). Hét perccel a vége előtt ismét kettős emberhátrányba kerültek a zöld-fehérek, de Terenyi így is betalált. A hajrá már nem tartogatott izgalmakat, a győri csapat jó játékkal régen várt győzelmet aratott.

 

 

Rosta Miklós: – Úgy látszik, a somlói bortúrának megvan az eredménye, ajánljuk ezt a győzelmet azoknak a szurkolóknak, akik kitartottak mellettünk.

 

Lakner Gábor

Fotó: Marcali Gábor