Győr+
2011.06.24. 12:33

Rászoruló családok kaptak tartós élelmiszer csomagot Győrben

Száz rászoruló győri család kapott tartós élelmiszer csomagot a Gyermekétkeztetési Alapítvány. A jótékonysági akcióba a Győri Nemzeti Színház és a Győri Balett művészei is besegítettek, a Baross úton gyűjtöttek hozzájárulásokat a nemes célhoz.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány immár 18 éve segíti a rászoruló családokat különböző akciókkal. Szükség is van a tevékenységükre, Magyarországon ugyanis 120 ezerre tehető az alultáplált gyermekek száma- mondta Berta Klára az alapítvány képviselője. A május 30-án indított kampányuk részeként nyári szünet kezdetén összesen 10 városban – így Győrben is – tartós élelmiszer csomagokat osztottak szét. Ezeket idén a Metro Élelmiszer nagykereskedés ajánlotta fel.

Az éhező gyermekek legnehezebb időszaka a nyári szünet. Győrben a vakáció ideje alatt a város 350 gyermeknek tud ingyen étkezést biztosítani. Szabóné Vörös Ágnes, a győri önkormányzat népjóléti osztályvezetője kifejtette, ugyan jó helyzetben lévő városnak számítunk, de itt is vannak rossz helyzetben lévő családok, ezért minden támogatást szívesen fogadnak.

A kezdeményezés mellé álltak a Győri Nemzeti Színház és a Győri Balett művészei is, akik rövid előadással szórakoztatták a II. János Pál pápa térre kilátogatókat, majd sárga sapkában útnak indultak és a Baross úton további hozzájárulásokat gyűjtöttek a nemes célhoz.