Ráléptek a gázra

Győr+
2014.04.22. 16:37

A húsvéti ünnepek első napján – szombaton – az Alexovics kupa autós ügyességi versenynek adott otthont a győri ETO Park. A Dunántúli szlalom kupa versenysorozat részeként látogatott ide a népes mezőny és csatlakozott hozzájuk mindaz, aki vezetési tudását biztonságos körülmények között kívánta kipróbálni.

Ragyogó napsütés és kissé csípős hideg fogadta az érkezőket, majd a gépátvétel és az adminisztráció után a nap is kezdte éreztetni erejét. A 76 induló összesen négyszer teljesíthette a parkolóban kijelölt mintegy másfél km hosszú kört. Látványos kanyarvételek és füstölő gumik jelezték a verseny hangulatát, ahol az egyre népesebb nézőközönségnek köszönhetően remek volt a hangulat.

Két kör után eljött az ebéd ideje, amikor egy rövid pihenő keretében cserélték ki véleményüket a versenyzők egymással. A baráti hangulatot csupán a közeledő eső felhők árnyékolták be, ami alaposan átrendezte az erőviszonyokat. A kitartó szurkolók keresztben autózó, csúszkáló kocsikat láthattak. Az időeredmények is azt mutatták, hogy a célba érés érdekében kevésbé vált fontossá a gyorsaság, inkább az ügyesség dominált. Ebben pedig nem volt hiány, valamennyi versenyző nagyon jó kezű, pörögtek – forogtak, és befutottak a célba.

Az összetett értékelésben harmadik lett, Dicsa Tibor, második legjobbnak bizonyult Bognár Martin, az Alexovics kupa győztese Kovács Szilárd.(x)