Győr+
2011.08.25. 13:17

Radnóti Ákos maradt a Fidelitas Győri Csoportjának elnöke

A Fidelitas országos kongresszusa után egy hónappal tisztújítást tartott a Fidelitas Győri Szervezete is. A tagság Radnóti Ákost elnökké, Fekete Dávidot pedig ügyvezető alelnökké újraválasztotta.

A Fidelitas Győri Szervezete az elmúlt évben példátlan sikereket ért el. Amellett, hogy növelték a taglétszámot, több olyan rendezvényt is megtartottak, amin magas rangú politikus és ismert közéleti szereplő volt a vendég. Az Egyenes beszéd programra Győrbe jött Navracsics Tibor jelenlegi miniszterelnök-helyettes, Tarlós István főpolgármester, Rogán Antal és Pokorni Zoltán polgármesterek, valamint Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje is- mondta Radnóti Ákos a tisztújító után.

A Fidelitas győri vezetői közül többen bizalmat kaptak a tavalyi önkormányzati választásokon, így Radnóti Ákos Adyváros és Jancsifalu, Fekete Dávid a Belváros, Újváros és Révfalu, Takács Tímea pedig Ménfőcsanak egyes részeit képviselik a Közgyűlésben és bizottságokban. Radnóti Ákos nemrég a Fidesz győri alelnöki pozícióját is elnyerte.

„Több civil kezdeményezést is megvalósítottunk, pl. a mozgássérültek parkolásának javítása érdekében akciót szerveztünk, elértük, hogy tilos a dohányzás a játszótereken, a biztonságosabb közlekedés érdekében pedig kezdeményeztük, hogy a kamionok ne előzhessenek az autópályán”- fejtette ki Radnóti Ákos.

A Fidelitas jótékony akciókat is szervez, rendeszeresen látogatják a győri kórház gyermekosztályát ajándékokkal, segítettek a bőnyi árvízkárosultakon, illetve több köztisztasági akciót is szerveztek.

Fekete Dávid alelnök hozzátette: a következõ két esztendő aktív tagtoborzással és programszervezéssel fog telni. A Fidelitas továbbra is várja soraiba azokat a fiatalokat, akik jobboldali, keresztény-konzervatív értékrendet vallanak és szeretnének egy fiatalos, jó csapatba tartozni, továbbá országos és helyi politikusokkal találkozni, eszmét cserélni.

A korábbiakhoz hasonló civil kezdeményezéseket is szeretnének megvalósítani, de folytatódik az Egyenes beszéd rendezvénysorozat is, melynek keretében vezető politikusok és közéleti személyiségek lesznek a meghívott vendégek.