Princz hotelt épít Győrben?

Győr+
2011.08.12. 13:50

Szállodát akar építeni a győri Bécsi kapu téren Princz Gábor, a Postabank egykori elnöke – értesült a gyorplusz.hu.

A győriek korábbi közkedvelt pinceétterme, a régóta nem üzemelő Vaskakas és a hozzá simuló épület felújításával szeretne színvonalas hotelt kialakítani a Bécsi kapu téren Princz Gábor. Az épületegyüttessel sokaknak volt különféle tervük, egy szombathelyi vállalkozó is meg akarta venni, mások kulturális intézményt alakítottak volna ki benne.

Úgy tudjuk, hogy a leginkább életképes elképzelés Princz Gáboré, aki úgy ítélte meg: Győrben érdemes egy nívós, igényes szállodát létrehozni a belvárosban, főként az itt eltelepedő világcégek vezetőinek, vendégeinek. A hotelben harminc szoba, s többek között egy konferenciaterem kapna helyet.

Princz Gábor épített már hotelt Magyarországon, Szentgotthárd legkedveltebb szállodája is az övé.

A győri terveket tudomásunk szerint a győri Rosta Csaba építész készítette el, őt próbáltuk keresni, de nem tudtuk telefonon elérni.

A Postabank élén elhíresült Princz többször is járt Győrött az utóbbi időben.

A pénzintézet egykori elnök-vezérigazgatóját az ügyészség hűtlen kezeléssel vádolta, a Postabank vagyonvesztése miatt. A per csaknem tizenegy évig húzódott, végül a Fővárosi Bíróság Princz Gábort ártatlannak találta. A jogerős ítélet két éve született meg: Princz 3,6 millió pénzbüntetést kapott.