Hirdetés
Győr+
2018.09.27. 16:17

Portugál rovat – Garnéla tál

Amikor a Duoro folyó partján, Portóban feltálalják ezeket a finomságokat, a lehető legnagyobb természetességgel, akkor érezhető leginkább, hogy mennyire egyszerűen és gyorsan lehet eszméletlen jót főzni, csupán egy jó alapanyag szükséges hozzá.

Hirdetés

A tengeri gyümölcsöket igyekszem megbarátkoztatni az olvasóimmal, még ha sok-sok cikk után is felháborodást kelt, de amennyiben csak 2 ember próbálja ki ezáltal, már nem volt hiába. Hatalmas rák rajongó vagyok, de ez volt az a recept, és talán eddigi egyszeri alkalom, hogy egy idegen helyre, gasztro – túrán, mindkét este ugyanazt eszem, mert nem bírok betelni vele. Nem is felejtem el egy ideig, a pincérek közvetlenségéből adódóan pedig a recept is bekerült a táramba, hiszen sajnos ugyan olyan tökéletes kizárólag akkor lesz, ha ott fogyasztjuk, ebben a környezetben, friss rákokkal, de azért kárpótol ez a recept addig!

Hirdetés

 

Bevásárló lista

Garnéla menü 2 személyre:

30 dkg garnéla(hámozatlan)

3 ek olíva olaj

1 kk vaj

1 kiskanálnyi friss gyömbér(reszelt)

1dl fehérbor

2 ek méz

1 csokor petrezselyem

5 gerezd fokhagyma(zúzott)

1 kk só

 

Elkészítés

1- A fehérboron kívül mindent egy teflon serpenyőbe teszünk, 3 percig kevergetve pirítjuk, a fokhagyma nem barnulhat meg!

2- Hozzáadjuk a bort és miután felforrt hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett, törölgetett rákokat, közepes lángon lefedve 2.5-3 percig főzzük.

3- Héjában sült egész krumplival tálaljuk, amire sót, reszelt fokhagymát és pici vajat teszünk!

Tipp: Amennyiben lehet, ne előfőzött, azaz narancssárga színű rákokat vegyünk, hanem fagyasztott, szürke színűeket. Ezeket langyos vízbe téve, felolvad gyorsan és szárazra törölve már használhatjuk is! Továbbá, tárolhatjuk a fagyasztóban úgyis, hogy időnként csak 3-4 db-t veszünk ki magunknak, pl. egy rizottóhoz.

 

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!

 

 

 

likeold
a fb oldalunkat