Győr+
2011.10.28. 18:40

Poór a legjobbak között

A soproni származású, Győrben élő Poór Brigitta, a Zaboo X2S TEAM tereptriatlonistája a 11. helyen végzett a hawaii világbajnokságon.

Az U23-as korosztály világbajnoka korosztályát és a biztos sikert hátrahagyva, a nehezebb utat választva a pro kategóriában, azaz a felnőtt mezőnyben indult, és érte el ezt a remek teljesítményt.

A versenyen 1500 méter úszást kellett teljesíteni az óceánban, majd 32 km terepkerékpározás várt a mezőnyre a West Maui Mountains vonulatain. Hol fullasztó porban, hol az esőerdő ösvényein kellett tekerniük a versenyzőknek. A zárás 10 km terepfutás volt az esőerdőben.

„Az úszást követően a tízedik voltam, innen kezdhettem meg a kerékpározást.

Szerencse, hogy nem fújt a szél, valamint az óceán is nyugodt volt, pedig előtte, az edzések során három-négy méteres hullámok is előfordultak. A kerékpáros szakasz ezeregyszáz méter szintkülönbséget tartogatott, ami alaposan átrendezte a mezőnyt” – mondta Poór, aki végig tartotta a lépést a legjobbakkal, s a tizenegyedik helyről kezdte a tíz kilométer terepfutást, s ezt meg is őrizte a végéig. Poór Brigitta sikeresen zárta a szezont, hiszen az U23-as világ- és Európa-bajnoki címe mellett a sportág legnagyobb és legnehezebb versenyén a felnőttek között is letette a névjegyét.