Győr+
2011.09.22. 11:23

Piros Ladával járnak a trükkös csatornatisztítók

Csalók próbáltak meg csatornatisztítás ürügyén pénzhez jutni szerdán délelőtt Győr-Szabadhegyen egy iskolában. A trükk nem jött be, gazdasági vezetőnek gyanússá vált a dolog, értesítette a Pannon-Víz diszpécserszolgálatát. A rendőrség keresi az elkövetőket.

Ketten voltak, piros „kocka” Ladával érkeztek, rendkívüli határozottan keresték a vizesblokkokat. Számlatömböt és bélyegzőt is hoztak, meg is mutatták papírjaikat. A cégnevet elhadarták, a számlatömböt pedig úgy fogták, hogy kezükkel eltakarták a bélyegzőt – számolt be a szolgáltató cégnek az iskola gazdasági vezetője.

Viselkedésük gyanús volt az iskolának, elég volt megemlíteniük a rendőrséget, a csalók villámgyorsan kereket oldottak. A rendőrség forró nyomon keresi ez elkövetőket.

A csaló csatornatisztítók általában közületeket, iskolákat, irodákat, üzleteket, benzinkutakat vesznek célba. Gyakran azt a látszatot keltik, mintha megrendelt munkáról lenne szó. Valami keveset dolgoznak is, de a számla irreálisan magas, a tisztességes ár nyolc-tízszeresét is elkérik.

A közterületi víznyelők, csatornák és aknák tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt. Ezt a vízmű dolgozói ingyenesen, Pannon-Víz logós, sötétzöld egyenruhában végzik. Ha valaki víznyelő vagy csatornadugulást szeretne bejelenteni, akkor a 06 80 20 40 86 telefonszámon éjjel-nappal megteheti. A saját ingatlanjába, lakásába, bérleményébe pedig mindenki jól gondolja meg, hogy kit enged be! Hibabejelentésnél az “igazi csatornatisztítók” mindig a bejelentőt keresik, név és telefonszám alapján. Legyenek óvatosak, ne váljanak csalók áldozatává