Pihenőpark az adyvárosi tó körül

Győr+
2014.04.30. 15:00

Új sétánnyal, pihenőpadokkal, napozóágyakkal és egyedülálló interaktív installációval fejlesztik az adyvárosi tó környékét…

Radnóti Ákos a terület önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, az adyvárosi tó a közelmúltban jelentős fejlesztésen esett át, hiszen az unió által támogatott vízrendezési projekt keretében kikotorták, és teljesen megújították a tározót, így megszűnt a kellemetlen szaghatás, és újra az itt élők kedvelt pihenőhelyévé vált a terület. „Éppen azért szeretnénk tovább fejleszteni a tó környékét, hogy ez valóban az adyvárosiak elsőszámú találkozási pontja lehessen. Az utcabútorok esetén egyedi megoldásokat alkalmazunk majd, és egy egyedülálló, interaktív installáció is helyet kap. A mozgatható kockákból különböző formák rakhatók ki, körülötte pedig ülőkövek szolgálják a pihenést.”

 

 

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője kiemelte, a tó körüli járda beton burkolatát elbontják, és térköves sétány épül, a kitaposott rávezető ösvények is járdaburkolást kapnak. Megújul a közvilágítás is, a beton oszlopokat kicserélik, a jelenlegi lámpafejeket pedig ledes egységek váltják. Janák Emil a Győrszol Zrt városüzemeltetési igazgatója hozzátette, a hagyományos köztéri padok mellett rendhagyó utcabútorokat is kihelyeznek, lesz napozóágy, és egyfajta térplasztikának is beillő kőpad is. A virágosítás is nagy hangsúlyt kap, új virágládák és rózsalugasok is kerülnek a tó köré.

 

Papp Zsolt
Fotó: Marcali Gábor