Hirdetés
Tokió2020

Pétervári-Molnár B döntős egypárevezésben

Fotó: MTI/AP/Ri Dzsin Man
MTI
2021.07.29. 06:05

Pétervári-Molnár Bendegúz az elődöntős futamában ötödikként végzett csütörtökön, ezzel B döntőbe jutott egypárevezésben a tokiói olimpián.

Hirdetés

A Budapest Evezős Egyesület 28 éves versenyzője – aki öt éve, Rióban 14. lett – 6:59.08 perces idővel ért célba a Sea Forest Evezős pályán. A futamból az első három helyezett került a fináléba.

Pétervári-Molnár a második elődöntős futamba került többek között a világ- és Európa-bajnok német Oliver Ziedlerrel, a vb-ezüstérmes és szintén Eb-győztes dán Sverri Nielsennel, valamint a japán Arakava Rjutával együtt. Utóbbi versenyzővel a negyeddöntőben is egy futamban evezett a magyar, és akkor meg tudta őrizni vele szemben a második helyet.

Az evezősöket az elmúlt napokban is jellemző párás meleg, valamint erős szél fogadta a Sea Forest Evezős pályán, Pétervári-Molnár pedig a jó rajt után 500 méternél az élen állt. A következő mért ponthoz, 1000 méterhez viszont már ötödikként ért oda a magyar evezős, aki 500 méterrel a cél előtt is ugyanebben a pozícióban lapátolt. Hátránya azonban addigra már jelentősen, két másodpercről csaknem tízre nőtt. A hajrában Pétervári-Molnár már nem tudott nagyobb tempóra kapcsolni, és ötödik lett.

“Az elején szándékosan diktáltam nagyobb sebességet, mert mindenképpen az elejével akartam menni, szerintem 1000 méterig jól is sikerült. Utána sajnos fejben és technikailag is szétestem, sajnálom, hogy nem jött össze a döntő” – értékelt az MTI-nek Pétervári-Molnár, és hozzátette, a hátszél minden versenyzőt segített ugyan, de miután inkább oldalról jött, emiatt az ő oldalán nagyobbak voltak a hullámok.

“Eredményorientált vagyok, ezért a B döntőt szeretném megnyerni, célba veszem a hetedik helyet” – mondta Pétervári-Molnár.

A 7-12. helyekről döntő B finálét pénteken magyar idő szerint 2.15 órakor rendezik.

Kapcsolódó témák: #evezés | #Magyarock | #olimpia | #Tokió2020 |
Hirdetés