Győr+
2017.02.12. 15:54

Peter Kössler: Miért szereti Győrt?

Lassan másfél esztendeje, hogy Peter Kösslert kinevezték a győri Audi Hungaria Zrt. igazgatósági elnökének. Az ingolstadti születésű autóipari menedzsert arról kérdeztük, megismerte-e, és megszerette-e Győrt, mióta nálunk dolgozik. Kérdéseinkre nagy lelkesedéssel válaszolt.

„Amikor Győrbe érkeztem, a barokk belvárost azonnal feltérképeztem és egyből a szívembe zártam”, fogalmazott Peter Kössler. „Mivel nagy rajongója vagyok az építészetnek, a csodálatosan felújított házak és a gyönyörű terek gyorsan elbűvöltek. Nyáron nekem Győr olyan, mint egy mediterrán város. Esténként jólesik kiülni egy étterem teraszára, beszélgetni és magamba szívni a város energiáját – természetesen a remek ételek kíséretében. Győr egy pezsgő, lüktető város, amelyet a város lakói – fiatalok és idősek egyaránt – élettel töltenek meg.”

Kedvenc helye után érdeklődve, elsőként a Széchenyi teret nevezi meg, ahol az épületek harmonikusan illeszkednek egymásba, és hangulatos éttermek sorakoznak. De rögtön az impozáns Városházát is megemlíti, amelyre mindig csodálattal pillant rá. A nap nagy részét természetesen az Audi Hungariánál tölti, de esténként szívesen sétál a város utcáin vagy a folyók partján. „Hétvégén, amikor a feleségem is Győrben van, közösen tesszük meg esti sétáinkat, egészen a Belvárosig” – mondta el kérdésünkre.

„De hogy mit szeretek még Győrben?”, teszi fel magának a kérdést. „A város egyetemi élete is magával ragad. A sok-sok fiatal életöröme, nyüzsgése, ahogy az egyetemre sietnek, sportolnak, a folyókon eveznek, és jól érzik magukat.”

Szóba kerül természetesen a gasztronómia is. Peter Kössler szereti a német konyhát, és ragaszkodik a nagymamája által készített bajor ételekhez, amelyek közel állnak a magyar konyha étkeihez, így itt is van bőven kedvence.

„Szeretem a fűszeres ételeket, különösen a fokhagymát, ebben a magyar konyha igazi élvezetet jelent” – árulja el Peter Kössler.

Amikor konkrét kedvenceire kérdezek rá, egyből rávágja: „Gulyásleves, méghozzá Erős Pistával.” S bár Bajorországból jött, amely söreiről híres, Peter Kössler nem sör-, hanem borívó.

Nagyszerűnek tartja a magyar vörösborokat, feleségével szívesen kóstolja meg hazánk borait.

 

Szerző: Koloszár Tamás

fotó: GY.P.