Győr+
2012.05.31. 09:54

Péntektől nyitva a szabad strand

A Győr-Szol elvégezte az előkészítő munkálatokat, így június elsején megnyithatnak a győri szabad strandok. Fontos tudnivalók a biztonságos fürdőzéshez.

Pénteken megnyit az Aranypart 1. és az Aranypart 2. szabadstrand. A Kovalter idén is csak napozásra használható!

Nagy Csaba a Győr-Szol kommunikációs menedzsere arról tájékoztatott, hogy a nyitás előkészületeként megmetszették a fákat, lefestették a padokat, illetve pótolták azok hiányzó deszkáit. Kihelyezték a bólyákat és a szemétgyűjtő edényeket és az életmentéshez szükséges csónakot is.

A nyitás előtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve fürdésre alkalmasnak minősítette a vízminőséget. Fontos tudni, hogy nyitvatartási idő alatt – augusztus 31-ig naponta 8-20 óra között mentőőr felügyeli a területet, emellett illemhely, zuhanyzó és öltöző teszi komfortossá az itt tartózkodást.

Újdonság az Aranypart 1-en a szelektív gyűjtősziget, amelyben az üres üdítős flakonokat, papírokat kulturáltan helyezhetjük el. A szabad strandokra tilos autóval behajtani, illetve kutyát bevinni. Tilos tüzet gyújtani és üveget a vízbe vinni. A szabad strandok területén tilos a horgászás.

Vannak a városban olyan vízterületek, ahol tilos a fürdőzés. Ilyen az adyvárosi tározó, a József Attila ltp két tározótava, az Iparcsatorna, a Rába folyó mindkét fele, a bácsai vízáteresztő zsilip környéke, a pinnyédi híd győri hídfője, a püspökerdei átvágás teljes hossza, a Mákos-dűlői volt kavicsbánya, Gyirmóton a Marcal, és a győrszentiváni volt szabad strand.

Papp Zsolt