Pár percesek kezdőknek! Őszi tócsi
Minden benne van, ami most otthon lehet egy diákszobában és egy négytagú család kamrájában is, csak le kell reszelnünk őket!
Az egyik leggyorsabb és szerintem legfinomabb krumplis ételek egyike a tócsi, görhöny, vagy bármilyen elnevezésű krumplis lepény. A gond csupán az vele, hogy nehezen lehet abbahagyni. Kitaláltam egy verziót, ahol jut is marad is mindenből. Reszeltem bele egy kissé már kopott cukkinit, 2 nagy almát és sok, friss sárga színű krumplit, mert ez a lisztesebb fajta. Egy saláta is készült hozzá, mivel egy fogás lett így belőle a leves után és felírtuk a kedvenceink közé! Figyelem, a nehézségi fokozata a kettest súrolja egy tízes skálán!
Bevásárló lista
Tócsihoz
1 kg sárga (c- típusú) burgonya
1 közepes méretű cukkini
3 tojás
2 közepes alma
2 gerezd fokhagyma
2 kiskanál só
fél kiskanál őrölt bors
2 dl olaj a sütéshez
Spenót salátához
300g spenót
1 gerezd fokhagyma
1 fej alma
10 dkg feta sajt
2 ek tejföl
4-5 szem dió
csipet só, bors
Elkészítés
1- A tócsihoz, nagy fokozaton, lereszelünk minden hozzávalót és sózzuk, majd állni hagyjuk 20 percig, kifacsarjuk, mert sok levet eresztett, és egy másik edénybe tesszük, ahol hozzákeverjük a borsot és a tojásokat.
2- 1 dl olajat hevítve egy serpenyőben evőkanállal halmozunk bele 3-4 kupacot, picit lelapítjuk és közepes lángon mindkét oldalát pirosra sütjük.
3- A salátához a megtisztított spenótot a reszelt fokhagymával, fél kiskanál sóval, csipet borssal egy serpenyőben magas lángon 3-4 percig pároljuk, majd szűrőbe öntjük és mikor kihűlt összekeverjük a kockákra vágott almával, dióval, fetasajttal és a két evőkanál tejföllel.
#SzarkaZsófi