Hirdetés
Győr+
2016.06.09. 10:39

Pannonhalmán fotózták az olimpikon vívókat

A magyar vívó válogatott nagy reményekkel készül az olimpiára. A részvételt tíz sportoló harcolta ki, ezzel az egyik legnépesebb küldöttség lesz az övék Brazíliában.

Hirdetés

A csapat hivatalos fotózása a magyar vívás hagyományait megalapozó Pannonhalmi Főapátságban volt. Boczkó Gábor, Imre Géza, Decsi Tamás, Knapek Edina, Márton Anna, Mohamed Aida, Rédli András, Somfai Péter, Szász Emese, és az olimpiai bajnoki címvédő kardvívó Szilágyi Áron is a fotósok rendelkezésére állt. Utóbbit a riói felkészülésről és az esélyekről kérdeztük.

Hirdetés

„Június 20-án kezdődik Lengyelorzágban az Európa-bajnokság, és már itt szeretnénk jó formában vívni, persze a csúcsteljesítményre majd Brazíliában lesz szükség. Az Eb után négy hetes edzőtábor vár ránk. Az olimpián címvédőként nem lesz könnyű dolgom, de a tapasztalatnak, amit az utóbbi négy évben szereztem, nagy hasznát veszem. Azon vagyok, hogy a hátralévő időben maximálisan kiismerjem az ellenfeleimet, és aztán eltaláljam a formaidőzítést. A csapat világbajnokság volt számunkra a riói tesztverseny, ahol ezüstérmesek lettünk. A körülmények fantasztikusak, csodálatos a város, a vívócsarnok, az emberek kedvesek, a Copacabanát pedig nem kell bemutatni. Várom már, hogy ott legyünk, és kezdődjön a verseny.”

A tőrvívó Mohamed Aida a válogatott egyik legrutinosabb tagja, a hatodik olimpiájára készül.

„Nagyon kemény év van mögöttünk, rengeteg versennyel, edzőtáborral. Most úgy érzem egy kicsit leengedtem, de az olimpiára újra töltődöm. A rutinom sokat segít abban, hogy a felkészülés finisében mikor, mit tegyek. A 2000-es sydney-i olimpia a kedvencem, hiszen előtte ismertem meg a férjemet, aki kanadai színekben indult akkor. Ott a rendezés is tökéletes volt, minden ausztrál a magáénak érezte a rendezvényt. A riói olimpia nem biztos, hogy eléri azt a nívót, de nem is ez a fontos, hanem az, hogy jól szerepeljünk. A vívó csapat csodálatos közösség, jól ismerjük egymást. Imre Gézával 1993 óta együtt versenyzünk a nemzeti csapatban, Knapek Edinával húsz éve vagyunk szobatársak. Összetartunk, és együtt hozzuk a sikereket.”

A versenyzők és a küldöttség tagjai a fotózás mellett megtekintették a Főapátságot is, az olimpikonokat a bencés gimnázium diákjai, a jövő tehetséges vívógenerációjának tagjai kísérték.

Nagy Roland
Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat