Hirdetés
Győr+
2012.02.15. 14:30

Panelprogram:Újabb ötszáz lakás újult meg

A panelprogram keretében Marcalváros több épületében összesen mintegy ötszáz lakás energetikai korszerűsítése készült el. A beruházást február 15-én Borkai Zsolt polgármester adta át.

Hirdetés

Borkai Zsolt elmondta, a város eddig több mint kétmilliárd forinttal támogatta a panelprogram keretében megvalósuló felújításokat, amely 246 lakóépület, vagyis közel 11 ezer lakás energiahatékonyságát javította.

A polgármester hozzátette, most újabb közel 500 lakás újult meg, ami nem csak a ház szigetelését, de fűtéskorszerűsítést is jelent. Egy új konstrukció révén a lakók számára a korábbinál kedvezőbb módon történt a finanszírozás, a fejlesztést az állam közel 340 millióval, az önkormányzat 231 millióval támogatta, az önrész pedig 145 millió forint volt.

A beruházás Marcalváros I-et és Marcalváros II-t is érinti. A városrészek nevében Rózsavölgyi László és Borsi Róbert a terület önkormányzati képviselői mondtak köszönetet. Kara Ákos országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a kormányzat, az önkormányzat, valamint az itt élők szándéka találkozott egymással, amelynek révén megvalósulhatott ez az energia-megtakarítást eredményező beruházás. A jelenlévő lakók elmondták, számlájukon már most érződik a fejlesztés jótékony hatása.

A program keretében a Cuha utca 22-24., Déry T. u. 13-19., Ikva u. 51-55. és 52-60., Lajta u. 29-33., valamint az Örkény u. 5-11. és Kormos u. 4. számú épületek újultak meg.

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

Hirdetés