Hirdetés

Pályázatot nyert a Petz

Győr+
2012.04.11. 17:09

Mintegy 200 millió forintból fejlesztheti rehabilitációs intézményeit a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, amelynek mindez egy fillérjébe sem kerül.

Hirdetés

Tamás László János főigazgató-főorvos elmondta: ebből a forrásból két nagyobb és egy kisebb volumenű beruházásra futja. Először is: felújítják Téten a pszichiátriai és szenvedélybetegekkel foglalkozó rehabilitációs részleget.

Emellett végre külön épületbe költöztethetik a gyermekpszichiátriát.

Ez a részleg eddig mindig ingázott két részleg között: hol a kórház gyermek-, hol pszichiátriai osztályán kapott helyet, amolyan kakukktojásként. Egyikhez sem passzolt ugyanis teljes mértékben. (Külső szemlélő számára is világos, hogy nem lehet egy – például beilleszkedési zavarokkal küzdő – kisgyereket pszichiátriai betegek közé tenni, ahogy egy problémás kamasz is kilóg egy gyerekosztályról.)

A főigazgató-főorvos elmondta: a két nagy melletti kisebb – mintegy 40 milliós – projekt során a Híd utcai kórházrészleg igencsak leharcolt eszközparkját újítják meg. Tamás László János pontos időpontot egyelőre nem tudott mondani arról, mikor indulnak a munkálatok, de közbeszerzések menetét ismerők portálunknak azt vélelmezték: ősz előtt aligha tehetik emg az első kapavágást.

A projekt egyébként annak a konzorciumi pályázatnak az eredménye, amelyet a régió 12 kórháza együtt nyújtott be, a Petz vezetésével. Ennek eredményeként 1,889 milliárd forintot nyertek. A teljes projekt záróidőpontja 2014 februárjának utolsó napja. A beruházások 90 százalékára nyertek támogatást a kórházak, ezt toldotta meg a hiányzó résszel az állam.

Pál Gergő

Hirdetés