OTP rablás: Minden elrabolt forint meglett

Győr+
2011.09.09. 13:22

Hiánytalanul előkerült a pénz, amit csütörtökön a Kormos úti OTP fiókból rabolt el egy győri férfi.

Csütörtökön reggel kilenc óra előtt a győri Kormos úti OTP fiókba ment be egy szürke kapucnis felsőt viselő ismeretlen csuklyás férfi. A pénztárablakhoz lépett, ahol az alkalmazottat fegyverrel megfenyegette, s a pénz átadását követelte. Ezután a kapott készpénzzel a helyszínről távozott.

Az ügyfelek mellett a pénzintézetben tartózkodott egy szolgálaton kívüli rendőr is, aki az elkövető nyomába eredt, miközben értesítette kollégáit. Követte a 35 éves győri férfit, aki a Pápai út irányába hajtott el autójával.

A szolgálaton kívüli rendőr gyors tájékoztatásának köszönhetően a győri és a megyei rendőrök azonnal lezárták a város útjait.

A gyors rendőri intézkedés eredményeképp az elkövetőt nyomozó egy óra leforgása alatt elfogták, kihallgatása folyamatban van. A bankból elrabolt pénz hiánytalanul előkerült.

A férfi nem ismeretlen a megyei nyomozók előtt, végül beismerő vallomást tett. Fegyveres rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, tettéért akár 15 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.