Hirdetés
Győr+
2012.05.04. 15:49

Ötödével több emelt szintű érettségi

A nagyüzem május 7-én indul a magyar nyelv és irodalom vizsgákkal.

Hirdetés

Pénteken kezdődnek az érettségi vizsgák. Csaknem 140 ezer diák izgulhat. Az írásbelik május végéig tartanak, utána jönnek a szóbelik júniusban.

Hirdetés

Nemzetiségi nyelv és irodalom, valamint nemzetiségi nyelv – e tárgyakkal kezdődik az idei tanév május-júniusi vizsgaidőszaka pénteken. Összesen csaknem 138 ezren érettségiznek. Közülük 87 ezer 500 a végzős középiskolás, akik az idén tavasszal szerezhetnek érettségi bizonyítványt – mondta Pósfai Péter, az Oktatási Hivatal közoktatási elnökhelyettese.

Az írásbeli vizsgák május 4-től május 25-ig tartanak, ezt követik az emelt szintű szóbeli vizsgák, majd a középszintű szóbelik következnek. Idén 37 ezer vizsga lesz emelt szintű, ez 22 százalékkal több a tavalyinál, a növekedés mutatja a felsőoktatásba való bekerülésért folyó verseny erősödését.

Az érettségi nagyüzem május 7-én indul a magyar nyelv és irodalom vizsgákkal, másnap a matematika, majd a történelem és az angol következik. A vizsgázók száma idén 3400-zal kevesebb, mint tavaly, demográfiai okok miatt.

Minden készen áll a vizsgázáshoz, középszinten 181, emelt szinten pedig 65 tárgyból lesz érettségi – mondta az Oktatási Hivatal elnökhelyettese. A vizsgák szervezését a hivatal megszűnt regionális igazgatóságai helyett ettől az évtől kezdve a fővárosi és a megyei kormányhivatalok végzik.

hirado.hu

likeold
a fb oldalunkat