Győr+
2011.09.13. 08:23

Ötgólos győzelem

Első hazai mérkőzésén a címvédő Rába ETO végül magabiztosan, öt góllal győzte le az élvonal egyik újonc csapatát, a Nagykátát. A mérkőzésen a győriek brazil légiósa, Ninho háromszor volt eredményes.

Rába ETO-Nagykáta 5-0 (1-0)

Győr, NB I-es mérkőzés, 300 néző. V.: Szőts, Antal Sz., Kovács P.
Rába ETO: Balázs – Mincho, Ninho, Gyurcsányi, Lódi. Cs.: Szeghy, Harnisch, Dróth, Peczár, Bárdosi, Balogh M., Matkovics. Edző: Artur Melo.
Nagykáta: Hauer – Vörös P., Vörös I., Ábel, Kovalcsik. Cs.: Főfai, Kaszács, Visnyei, Hajdu, Molnár T., Reiner, Decsi. Játékosedző: Vörös István.
Gsz.: Ninho (20., 24., 33.), Dróth (30., 39.)

Az ETO-ból hiányzott a két román idegenlégiós, Al-Ioani és Dobre hazája válogatottjában, Spanyolországban szerepel.
Az első perc kiegyenlített játéka után, ahogyan várható volt az ETO vette át a kezdeményezést. A győriek kapujuk elé szorították ellenfelüket, akik csak elvétve tudták átlépni a felezővonalat. Hiába volt azonban óriási a hazai fölény, nagyon sokáig nem sikerült az ETO-nak gólt szerezni. Hauer, a nagykátai kapus ugyanis remek napot fogott ki, bár az igazsághot tartozik, hogy a győri játékosok lövései gyakran pontatlanok, vagy háríthatóak voltak. Aztán 17 másodperccel az első félidő vége előtt már gólnak is örülhettek a győri szurkolók. A brazil légiós, Ninho talált közelről a kapuba, így az ETO minimális előnnyel vonulhatott pihenőre.
Szünet utána alaposan rákapcsolt a címvédő és gyorsan növelte is előnyét az ETO. Újabb kimaradt hazai helyzetek után aztán Dróth rázta meg magát és lőtt hatalmas gólt. Három perccel később pedig ismét Ninho talált a kapuba. Ez volt a brazil légiós haramadik találata a mérkőzésen. Kisbüntetőből ugyan szépíthetett volna a Nagykáta, de Balázs bravúrral védte a tízméterest. Az utolsó perckben a győriek már a nemzetközi szereplést szem előtt tartva gyakorolták az öt a négy elleni játékot. Nem eredménytelenül, Dróth állította be az 5-0-ás végeredményt. Összességében, ha el is maradt a várt gólfesztivál, az ETO végül magabiztosan hozta a kötelezőt és győzte le az élvonalbeli újonc Nagykátát. A győriek sikere egy percig sem forgott veszélyben.

Artur Melo: – A Nagykáta gyakran öt emberrel védekezett, ezt nehezen sikerült feltörnünk, de összességében lőttünk öt gólt, amivel elégedettek lehetünk.
Vörös István: – Nem volt kétséges, a két csapat közül melyik a jobb. Gratulálok az ETO-nak.

etofutsal.hu