Győr+
2011.09.18. 10:06

Ősz a vadasparkban

A természet őszi pompája önmagában is megér egy vadasparki sétát, s akkor még nem beszéltünk a Xantus-állatkert ilyentájt esedékes, hagyományosan népszerű programjairól.

A győri vadaspark legfrissebb hírei szerint kölyökkel szaporodott a csuklyásmajmok családja, s apa lett a szomszédos kifutó Góliát nevű huszármajma is. A csuklyás család, az apellák leginkább a most érő diók feltörésével foglalkoznak, a huszármajom anyuka a kis jövevény mozdulatait lesi.

Ősszel új arcát mutatja a természet, megváltozik az állatok viselkedése, s ünnepre készül az egész vadaspark. Assisi Szent Ferenc, az állatok védelmezője október 4-én halt meg, az állatok idei világnapját különleges programokkal szeretnék emlékezetessé tenni a győri park munkatársai.

Ősszel, november 12-én esedékes az állatkerti nevelőszülők értekezlete is, amely nem más, mint az állatokat örökbe fogadó, támogató cégek, jótékony magánemberek köszöntése. Az ajándéknak sem utolsó nevelőszülői státusra most, az értekezlet előtt érdemes szert tenni.

Farkas Adrienn

Fotó Magyarósi Péter