Hirdetés
Győr+
2012.02.13. 06:18

Orvosprofesszor kitüntetése a „Magyar Judoért”

A„Magyar Judoért Aranyfokozat” kitüntetést vehette át vasárnap Prof. Dr. Dézsi Csaba András győri kardiológus főorvos, aki 6. Dan övfokozattal rendelkező judo mester, a MJSZ általános alelnöke, s a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

Hirdetés

A professzor a budapesti körcsarnokban a 49. Hungária Judo Női Világkupa vasárnapi döntőinek lebonyolítása előtt Dr. Tóth Lászlótól a Magyar Judo Szövetség elnökétől a cselgáncs sport területén végzett kiemelkedő munkájáért vehette át a kitüntetést.

Dézsi Csaba András 1970-ben a Győri Dózsa szakosztályában kezdett el judózni.

– Eleven gyerek voltam, a szüleim abban bíztak, ott majd rendesen kimozgom magamat – emlékszik visssza a kezdetekre, majd hozzáteszi: leragadtam ennél a sportnál, ez ugyanis életforma is, nem lehet abbahagyni.

– S hogy ez mennyire így van, jól mutatja, hogy élete legnagyobb judoeredményét 2000-ben érte el: megnyerte az orvosvilágbajnokságot.

Jelenleg a sportág sikerén munkálkodik. Több győri is van a szövetség vezetésében

– A sportág számára is kedvező, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt is győri, nem kell hát a fővárosba menni lobbizni a judóért – jegyzi meg, s hozzáteszi sok segítséget kapnak tőle.

Az olimpiai kilátásokról annyit mond: soha nem volt ennyire egyységes a csapat, mindenkiben benne van egy olimpiai érem lehetősége.

Hirdetés