Győr+
2011.07.29. 16:42

Örökifjú öregfiúk

A Bayern München Allstars négy kiválósága vett részt a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

A hatszoros bajnok kapus Raimond Aumann, a BEK-győztes, világ- és Európa-bajnok Paul Breitner, a négyszeres bajnok Hans Pflügler és a BL-győztes, szintén világ- és Európa-bajnok Stefan Reuter találkozott a sajót képviselőivel és a számos Bayern-szrukolóval az ETO-Parkban.

– Jól felkészültünk a mai mérkőzésre, és úgy gondolom, megelelő aránbyan képviseltetik magukat a keretben a fiatal öregek, a közepesen öregek, és a valóban öregek, mint én – fogalmazott Paul Breitner. – Remek a hangulat a csapatnál, és még focizni is elég jól tudunk.

A német klasszis beszélt új feladatáról is, hiszen ő a 2012-es müncheni BL-döntő nagykövete.

– Az első teendőm az augusztus 25-ei monacoi BL-sorsoláson lesz, ahol arra kell ügyelnem, hogy a Bayern olyan csoportba kerüljön, ahonnan könnyedén továbbjut – viccelődött Breitner, aki a jelenlegi csapatról is elmondta véleményét.

– Manuel Neuer személyében olyan kapust igazoltunk, aki nem csak Németországban, de a világon is a legjobbak közé tartozik. Ő végre betöltheti az Olli Kahn visszavonulásával keletkezett űrt. Fiatal játékosokat szerződtettünk, olyan keretet alakítottunk ki, amely még évekig együtt játszhat – tette hozzá a müncheni legenda.

A résztvevők kielemlték, szívesen vesznek rést ilyen jellegű eseményeken, és ha tudnak, örömmel segítenek a futballon keresztül.

Az ETO-nap első mérkőzésén a Győri Közélet csapata 1-0-ás félidőt követően 5-1-re győzött a Médiaválogatott ellen.

Lakner Gábor