Hirdetés
Győr+
2013.06.09. 21:16

Orbán: Kedden hazamehetnek a győrújfaluiak

A miniszterelnök hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette: a kitelepítettek valószínűleg kedden hazatérhetrnek.

Hirdetés

Mikor mehetünk haza? – ez volt minden második kérdés azon a győrújbaráti rendőrségi fórumon, melyet a kitelepítetteknek tartottak.

Szép gesztus volt a rendőrségtől. Saját, Győrújfalu házai és a gát fölött köröző helikopterükről élő képeket sugároztak a győrújbaráti tornaterembe, hol a kitelepítetteket szállásolták el. Ezzel is meg akarták nyugtatni őket, hogy otthonaik rendben vannak, a település rendőrök őrzik – 530 egyenruhás van szolgálatban.

Hirdetés

 

Egyetlen bűncselekmény sem történt a megyében – jelentette be Németh Lajos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatóhelyettese. Valaki 2 ezer forintot talált a jószerivel üres faluban, azt is leadta a rendőrségen.

 

Ha valamelyik kitelepített otthon felejtette például a gyógyszereit, azt a rendőrök visszakísérték a házához.

 

Az áradás a gátnál folyamatosan apad, a töltés stabil, a kisebb átfolyásoktól nem kell tartani, hangzott el a tájékoztatón.

 

 

Arra, hogy mikor mehetnek haza az idős emberek, Németh Lajos nem tudott hivatalos választ adni, de szavaiból arra lehetett következtetni, hogy rövidesen.

 

Úgy tudjuk, ha nem jön közbe semmi rendkívüli akkor akár kedden vagy szerdán otthon tölthetik az éjszakáikat, de erről a megyei védelmi bizottság dönt majd.

 

 

A jobbára üres – hiszen kevés kitelepített költözött csak ide – berendezett sportcsarnokban majd tűzoltókat szállásolnak el.

 

Hétfőn reggel Orbán Viktor bejelentette: Győrújfalut megvédtük, az emberek valószínűleg már kedden hazatérhetnek.

 

Kép és szöveg: Gy. P.

 

likeold
a fb oldalunkat