Hirdetés
Győr+
2016.01.06. 19:07

Ónos szitálás – első fokú figyelmeztetés megyénkre!

Ónos eső miatt adott ki első fokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek között megyénkre.

Hirdetés

ÓNOS ESŐ

A Dél-Dunántúlon az ónos esőt ma egyre inkább ismét a havazás váltja fel. Ezzel szemben az ország keleti felében az ónos eső még északabbra húzódik, és késő estétől már inkább csak az északi országrészben (Északi-középhegység mellett a Dunakanyar térségében és az észak-dunántúli megyékben is!) várható fokozatosan csökkenő mennyiséggel, helyenként csak ónos szitálásra van kilátás.

Hirdetés

HAVAZÁS (TAPADÓ HÓ)

Holnap reggelig a Dunántúlon és a Dél-Alföldön összességében nagy területen lehet jelentős mennyiségű hóra számítani. Általában 5-20 cm friss hó hullhat le, a kevesebb az Észak-Dunántúlon, de a délnyugati, déli megyékben néhol a 20 cm-t is meghaladhatja az éjszaka folyamán lehulló hó. Csütörtökön napközben nyugat felől megszűnik a havazás (ráadásul a pozitív hőmérséklet mellett olvadni is fog!), de a Tiszántúlon még lehet közepes intenzitású havazásból lepel-5, 8 cm hóréteg. Elsősorban a Duna menti területeken és a Dél-Alföldön lehet tapadó hóra számítani!

HÓFÚVÁS

Szerdán késő estétől csütörtök reggelig a Dunántúli-középhegységben (legtovább a Bakonyban) lehet hófúvásra számítani az időnként akár viharossá is (~ 60 km/h) fokozódó északnyugati, északi szél miatt.

 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és 0 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 0 és +5 fok között valószínű.

 

forrás: met.hu

likeold
a fb oldalunkat